Emekli DGM savcısı intihar etmiş

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Nisan 2011 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde geçen cuma gecesi otomobilinin içerisinde başından vurulmuş olarak ölü bulunan, Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) savcılığından emekli 54 yaşındaki Ahmet Birsen'in, yapılan otopsisinde intihar ettiği sonucuna ulaşıldı.Geçen cuma günü saat 23.30 sıralarında, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi arkasında, İzmir- Çeşme Otoyolu kenarında otomobil içerisinde bir kişinin hareketsiz durduğunu gören sürücüler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin araştırmasında, 35 AE 6400 plakalı otomobil içerisindeki, sağ şakağından tek kurşunla vurulan ve yaşamını yitiren kişinin, emekli DGM savcısı Ahmet Birsen olduğu belirlendi. Emekli olduktan sonra Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde noterlik yapmaya başlayan ve eşinden 5 yıl önce ayrılan, 1'i kız 3 çocuk babası Ahmet Birsen'in, avukat oğlu Özcan Birsen'in yanından hava alıp, dolaşmak için ayrıldığı öğrenildi.

İNTİHAR ETMİŞ

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda bugün yapılan otopside, Ahmet Birsen'in, tabancayla yapılan 'bitişik atış'la hayatını kaybettiği belirlendi. Ölü bulunmasının ardından cinayete kurban gittiği ihtimali üzerinde de durulan Birsen'in, otopsi sonucuna intihar ettiği kanaatine varıldı, vücudunda, şakaktaki kurşun girişinden başka bir ize rastlanmadı. Elinde barut izi bulunup bulunmadığına yönelik olarak el svaplarıyla ilgili yapılacak incelemenin ise sonucunun beklendiği belirtildi.

Yakınlarınca teslim alınan Ahmet Birsen'in cenazesinin, İzmir'in Menderes İlçesi'nde ikindide kılınacak olan namazın ardından toprağa verileceği öğrenildi.

ÖNEMLİ DAVALARA BAKMIŞTI

Ölümüyle herkesi şoke eden Ahmet Birsen, kamuoyunda 'Manisalı Gençler' davası olarak bilinen, bir grup liselinin yasa dışı örgüt üyeliğinden yargılanıp beraat ettiği dava başta olmak üzere yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen 'Balina Operasyonu', SSK'nın dolandırılmasına yönelik 'Beyaz Önlük Operasyonu' gibi davalara baktı.

Birsen, 2004 yılında Ceza Muhakemeleri Usulu Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte DGM'lerin kaldırılmasından sonra emekli oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber