Sezer'in ilettiği imzasız ihbarlar kurumları zora sokuyor

Haber Giriş : 05 Ağustos 2003 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sezer'in ilettiği imzasız ihbarlar kurumları zora sokuyor

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Türkiye'nin her köşesinden binlerce mektup gelirken, Köşk bunların tamamına yakınını ilgili kuruluşlara gönderiyor.

İsimsiz ihbar ve şikayetler de bu kapsamda değerlendiriliyor. Ancak ilgili kuruluşlar isimsiz dilekçeler hakkında işlem yapmakta zorlanıyor, iddia makamı ortada olmadığı için yasal anlamda herhangi bir girişimde bulunulamıyor.

Sezer'in göreve geldiği 17 Mayıs 2000 tarihinden sonra Çankaya Köşkü'ne 82 bin 578'si kamusal, 69 bin 3'ü kişisel olmak üzere toplam 151 bin 581 başvuru yapıldı. Sezer, bunların yüzde 20'sini oluşturan ihbar ve şikayetlerin tümüne yakınını hükümete ve ilgili birimlere araştırılması için gönderdi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den farklı olarak Sezer, isimsiz ve imzasız ihbar mektuplarını da Başbakanlık'a iletti. İmzasız ihbarları değerlendirmekte zorlanan yetkililer, iddia makamına ulaşamadıkları için soruşturmayı tam olarak yürütemiyor. Üst düzey bir Başbakanlık yetkilisi, isimsiz ihbar mektuplarının genelde işleme koyulamadığını dile getirdi. Başbakanlık Takip Kurulu da, isimsiz ve imzasız dilekçeler hakkında herhangi bir işlem yapmıyor.

Öte yandan Çankaya Köşkü de, büyük bölümü iş ve para taleplerini içeren kişisel başvuruların 35 bini hakkında, yasaya uymadığı gerekçesiyle herhangi bir işlem yapmadı.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber