Televizyonda cinayet işleyen emekli polise 65,5 yıl hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2011 14:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya'da uydudan yayın yapan Akdeniz TV'de kendisini 50 TL çalmakla suçlayan muhasebeciyi öldüren, 4 kişiyi de yaralayan emekli polis memuru, 65 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Antalya'da 23 Temmuz 2010'da uydudan yayın yapan Akdeniz TV'de 50 TL çalmakla suçlanan güvenlik görevlisi emekli polis memuru Fikret Tosun (76) muhasebe servisinde bulunanların üzerine tabancasıyla ateş açmıştı. Olayda, muhasebe sorumlusu Simhan Dernek'in hayatını kaybetmesine, montaj görevlisi Serdar Bayrambey, güvenlik şefi Selahattin Bayrambey, bilgi işlem personeli Hüseyin Yıldırım ile güvenlik görevlisi Hakan Batur'un da yaralanmasına neden olan Fikret Tosun'un yargılanmasına devam edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına, öldürülen Simhan Dernek'in annesi Gülden Gülbek ile İngiltere'de yaşayan kız kardeşi Sezen Dernek katılırken, tutuklu yargılanan Fikret Tosun da hazır bulunduruldu. Yapılan kimlik tespitinin ardından mahkeme heyeti Fikret Tosun'a son sözünü sordu. Mahkeme heyetine, "Diyeceğim bir şey yok. Yaralananlardan ve maktul mirasçılarından özür diliyorum." diyen Tosun, pişman olduğunu ve verilecek cezaya razı olduğunu söyledi.

Kararı açıklamak için duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Fikret Tosun'u Simhan Dernek'i öldürmek suçundan 25 yıl, montaj görevlisi Serdar Bayrambey, güvenlik şefi Selahattin Bayrambey ve bilgi işlem personeli Hüseyin Yıldırım ve güvenlik görevlisi Hakan Batur'u 'kasten insan öldürmeye tam teşebbüs' suçundan 39 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti Tosun'u çaldığı iddia edilen 50 lira için de 1 yıl, 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Fikret Tosun, toplamda 65 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber