Ardahan eski Belediye Başkanı Kayatürk yolsuzluk davasından beraat etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2011 18:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ardahan eski Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, 'ihaleye fesat karıştırma, zimmet ve suç örgütü kurmak' gibi suçlamalarla yargılandığı davada beraat etti.

Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mikail Kayatürk ile birlikte 34 kişi hakkında 'zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve suç örgütü kurmak'tan 15 yıldan 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Aralarında Kayatürk'ün de bulunduğu 11 kişi, 2009 yılında 3 ay kadar tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken dava, Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlandı. Mahkeme heyeti, eski Başkan Kayatürk ile birlikte 34 kişinin yargılandıkları suçlardan beraatine karar verdi.

Ardahan'da 2004 yılında yapılan seçimlerde bağımsız olarak Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra Demokrat Parti(DP)'ye katılan Mikail Kayatürk hakkında yapılan bir ihbar üzerine 15 Haziran 2009 yılında belediyeye yönelik operasyon düzenlenmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile belediyeye giren polis, Kayatürk ile birlikte belediye personeli ile esnaftan 34 kişiyi gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber