Türk Sağlık-Sen, ambulanslara trafik cezası yazılmaması için başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2011 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, 112 Acil Ambulans hizmetlerinin görülmesi esnasında görevli personelin trafik cezalarına maruz kaldıklarını ve sendikaya bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini bildirdi. Sendika, bu duruma son verilmesi için, İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk imzasıyla yapılan başvuruda, 112 Acil Ambulans hizmetlerinin görülmesi esnasında görevli personelin trafik cezalarına maruz kaldıkları ve sendikaya bu konuda 112 personelinden birçok şikayet geldiği belirtildi. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapıldığı kaydedildi.

AMBULANSLARA RADAR CEZASI YAZILIYOR

Başvuruda, hasta nakli esnasında veya hastaya müdahale işlemleri sırasında görev yerine gitmekte olan ambulans sürücülerinin, yapılan radar uygulamaları neticesinde trafik polisleri tarafından durdurularak idari yaptırım uygulandığı kaydedildi. Kanun ve yönetmelikte belirtilen sesli ve ışıklı ihbar işaretlerinin kullanılmasına rağmen, yapılan bu uygulamaların personelin görevini yerine getirmesi açısından sıkıntı doğurduğu ifade edildi.

Başvuruda, Trafik Kanunu'na göre hizmetin, yerine getirilmesini sağlamak amacına uygun olması şartıyla ambulansların trafik kısıtlamalarına ve yasaklarına bağlı olmadığı ifade edildi. Bu nedenle, kanun hükmü ve uygulamada birlik sağlanması yönündeki temel ilke göz önüne alınarak, yaşanan mevcut sıkıntıların giderilebilmesi açısından konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın görüş bildirmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber