İnternetten alışverişte banka kartı dönemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2011 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İnternetten alışverişlerde daha önce kredi kartıları kullanılabiliyor, banka kartları kullanılamıyordu. Visa Electron banka kartıyla da güvenli alışveriş imkanı sundu

Banka kartlarıyla internetten alışveriş başladı!

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde ''tam güvenlik'' sağlayan Verified by Visa platformunun artık Visa Electron banka kartlarıyla da internet üzerinden güvenli alışveriş yapma imkanı sunduğu bildirildi

Visa'dan yapılan yapılan açıklamada, Verified by Visa'nın, sanal alışverişlerde sahteciliği önlemek ve güvenli alışveriş yapılmasını sağlamak amacıyla Visa Europe tarafından geliştirilen, etkili bir kimlik doğrulama sistemi olduğu belirtilerek, kartı çıkaran banka, üye işyeri ve Visa'nın geliştirdiği 3D Secure protokolüne dayanan Verified by Visa'nın, e-Ticaret işleminde yer alan tüm taraflar arasında güvenli iletişim sağladığı kaydedildi.

Bugüne kadar Visa kredi kartları ile Verified by Visa logosu bulunan internet sitelerinden Visa güvencesi ile alışveriş yapan kart sahiplerinin artık Visa Electron banka kartları ile de internet üzerinden güvenli alışveriş yapabileceklerini belirten Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak, Verified by Visa platformunun Visa Electron kart sahiplerinin elektronik ticarete olan güvenini artıracağını belirtti.

Kurak, bu uygulama ile Visa Electron banka kartlarının alışverişlerde kullanımını artırmaya yönelik önemli bir adımın daha atıldığını, Visa Electron'un ATM'lerden para çekmek yerine doğrudan alışverişlerde kullanımını desteklediklerini, artık elektronik ticaretin yaygınlaşması ile beraber Visa Electron kartlarının özellikle gençler tarafından daha çok benimseneceğine inandıklarını ifade etti.

Türkiye'de ilk etapta 23 milyonu aşkın Visa Electron banka kartı internette güvenli alışveriş için Verified by Visa platformuna taşınıyor. Bu hizmeti vermeye başlayan Visa üyesi bankalar Ziraat Bankası, İş Bankası, Finansbank ve Garanti Bankası oldu.

İlerleyen günlerde Visa Electron kart portföyünün tamamının Verified by Visa platformuna taşınması ile birlikte 45 milyon Visa Electron banka kartı sahibinin internette güvenli alışveriş imkanına kavuşacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber