SSK ve devlet hastanelerinin ortak kullanımına ilişkin uygulamanın üzerinden 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen, SSK'lıların ilaç problemi tam olarak çözülemedi.

Haber Giriş : 06 Ağustos 2003 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK ve devlet hastanelerinin ortak kullanımına ilişkin uygulamanın üzerinden 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen, SSK'lıların ilaç problemi tam olarak çözülemedi.

SSK ve devlet hastanelerinin ortak kullanımına ilişkin uygulamanın üzerinden 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen, SSK'lıların ilaç problemi tam olarak çözülemedi. 1 Temmuz 2003 tarihinde uygulamaya konulan Ortak Kullanım Protokolü ile SSK'lı hastaların ilaçlarının karşılanabilmesi için devlet hastanelerine SSK eczaneleri açıldı. Ancak, sağlık ocaklarından hizmet alan SSK'lıların ilaçlarını temin etmek için sağlık ocağına yakın eczanelerle sözleşme hâlâ imzâlanamadı.

İlâcı ucuza mâl eden SSK, eczanelerle, depocularla ve ilaç üreticileriyle anlaşma yapmak için indirim istedi. İlaç üreticileri yapabilecekleri indirimi açıkladı ancak, eczaneler ve depocularla hâlâ anlaşmaya varılamadı. Bu nedenle SSK, sağlık ocaklarından hizmet alan SSK'lıların ilaçlarını temin etmek için sağlık ocağına yakın eczanelerle hâlâ sözleşme imzâlayamadı.

?Kısa sürede çözülecek'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konu ile alâkalı açıklamasında, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin gerekli çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. Akdağ, ?Yakın bir süre içinde bu meseleyi çözebileceklerini ümit ediyorum? dedi.

Ayaktan ilâçların sâdece hastane eczanelerinde verilebildiğini, devlet hastanelerine SSK eczanesi açılmasıyla eczanelerin sayısını arttırmış olduklarını anlatan Akdağ, şunları söyledi: ?Ayrıca, daha önceleri bulunamayan ilaçlar için 3 ayrı eczaneden ?ilaç yoktur' kaşesi alınması gerekirken, şimdi 1 hastaneden bu kaşenin alınması yeterli sayılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ilaç sektörüyle bu meselenin görüşmelerini yapıyor ve belli bir ortak noktaya gelinerek ayaktan hasta reçetelerinin tamamen eczanelere yönlendirilmesi çalışmaları yapılıyor. Tabii SSK bunu yaparken belli iskontolar istiyor. Üzerinde tartışılan konu da bu. SSK doğal olarak ilâcı ucuza mâl edebilen bir kurum olduğu için, bunun artmasını istemiyor. Bu hususta bir problem evet var, ama eskisine göre daha iyi durumdayız.?

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber