Polonyalı okul müdürleri, OİB Lisesi'ni gezdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2011 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Alanında Türkiye'nin ilk ve tek eğitim kurumu olma özelliğine sahip OİB Teknik ve Endüstrisi Meslek Lisesi'nin ünü sınırları aştı. Lise'nin son ziyaretçileri Polonya'daki Meslek Liseleri Müdürleri oldu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından yaptırılan ve resmi açılışı geçtiğimiz günlerde Devlet Bakanları Zafer Çağlayan ve Faruk Çelik'in katılımlarıyla gerçekleştirilen OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne ziyaretçi akını sürüyor. Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin mesleki eğitimcileriyle ortak yürütülen ?Leonardo Da Vinci Vetpro? projesi kapsamında ülkemize gelen Polonyalı eğitimcilerin son durağı OİB Lisesi oldu.

Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tunçer önderliğindeki, 16 kişilik meslek lisesi müdürlerinden oluşan Polonyalı heyet, ilk olarak derslik, atölyeler, yatakhane, çalışma odaları ve spor salonunu gezdi. Daha önce böyle bir okul görmediklerini ve Türk Otomotiv Endüstrisinin okula verdiği desteklerden çok etkilendiklerini söyleyen Polonyalı misafirler, OİB Lisesi'nin 21'inci yüzyılın tüm özelliklerini taşıyan harika bir eğitim kurumu olduğunu dile getirdiler. Öğrencilerin bir yandan eğitimlerini alırken, diğer yandan da boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirebilecekleri çalışma alanlarına sahip oldukları için çok şanslı olduklarını belirtti.

Okulda eğitim gören gençlerin çok şanslı olduklarını dile getiren Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tunçer de "Türkiye'ye Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından armağan edilen, OİB Lisesi'ni gezerken çok etkilendim. Bu dev eğitim kurumunun ülkemiz sanayisine yön verecek elemanları yetiştireceğine şüphem yok." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber