25 üniversitenin rektörü, Atatürk üniversitesi kökenli/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Nisan 2011 18:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÜNİVERSİTE kuran üniversite' olarak anılan Atatürk Üniversitesi'nin bir özelliği daha ortaya çıktı. Türkiye'deki 166 devlet ve vakıf üniversitesinden 25'inin rektörünün üniversitelerinde öğrencilik ve hocalık yaptığını açıklayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, öğrenci yetiştirmenin yanı sıra çok değerli bilim adamlarının da bünyelerinden çıktığını söyledi.

Erzurum'da 7 Haziran 1957 tarihinde kurulduktan sonra 17 Kasım 1958 tarihinde ziraat ve fen edebiyat fakülteleriyle öğretime başlayan Atatürk Üniversitesi, yükseköğretime önemli katkılar yaptı. Geride kalan 53 yılda bünyesinden Van Yüzüncü Yıl, Erzincan, Ağrı İbrahim Çeçen, Kars Kafkas, Bayburt üniversitelerini çıkaran Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Fırat Üniversitesi'nin bir bölümünün kuruluşunu da gerçekleştirdi. Son olarak Erzurum Teknik Üniversitesi'nin kurulmasına destek veren Atatürk Üniversitesi, Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelere de binden fazla öğretim üyesi gönderdi. 'Üniversiteler kuran üniversite' unvanını alan Atatürk Üniversitesi, rektör yetiştiren bir kurum ismine de kavuştu.

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türk üniversitelerinin 25'inin rektörlüğünü Atatürk Üniversitesi'nde öğrencilik veya hocalık görevlerinde bulunmuş bilim adamlarının yaptığını açıkladı. Rektör Hikmet Koçak, akademik personel, öğrenci açısından Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi'nde, 19 fakülte, 3 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 7 enstitü, 16 araştırma merkezi ile yaklaşık 40 bini örgün, 20 bini açıköğretim ve uzaktan eğitim olmak üzere 60 bin öğrenciye öğretim verildiğini belirtti.

ERZURUM'DA BULUŞTULAR

Atatürk Üniversitesi'nde öğrencilik, hocalık yaptıktan sonra değişik üniversitelerde rektörlük yapan 8 bilim adamı, Erzurum'da buluştu. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim H. Yılmaz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 'Bilimsel teşvik ödülleri ve akademik giysi' törenine katıldı. Burada öğretim üyeleri ve öğrencilerle buluşan konuk rektörler Atatürk Üniversiteli olmanın verdiği gururu paylaştı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim H. Yılmaz, yıllar önce mezun olduğu Atatürk Üniversitesi'nde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Bursa'da tıp fakültesini bitirdikten sonra Erzurum'da ihtisas yaptığını anlatarak, verimli bir çalışma dönemi geçirdiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber