Mardin Devlet Hastanesi hasta hakları ve kalitede dereceye girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2011 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde bulunan bin 200 hastanede yapılan araştırma ve denetimler sonucunda, hasta hakları ve eğitimi alanında 26'cı, hizmet kalitesi alanında da 52. sırada yer aldı.Güneydoğu'nun kalite ve hasta haklarında ilk sıralarda yer alan hastane konumunda olan Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Salih Güçlü, hedeflerinin hasta haklarında Türkiye birincisi olmak olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı uzman ekipleri tarafından her yıl bakanlığı bağlı hastanelerde, hasta hakları denetim, takip ve memnuniyetleri araştırması yapıldığını ifade eden Güçlü, "Yapılan denetimlerde hastanemiz, 26. sırada yer aldı. Hizmet kalitesi bakımında da Türkiye genelinde 52 sırada yer aldık. Sağlık alanında en büyük sorun hasta memnuniyetidir. Biz bu konuda toplantılar yapıyoruz ve hizmetin yanında hasta memnuniyetinin ve hasta haklarının da dikkate alınması yönünde personele çeşitli eğitimler veriyoruz. Tabi ki bu bir ekip işidir.70 uzman doktor, 105 hemşire ile günde ortalama bin 500 bin hastaya hizmet veriyoruz. Verdiğimiz kaliteli hizmetin karşılığını bu ödüllerle aldık. Bu başarının mimarlarından da Hastane Başhekim Yardımcısı Dr Yasin Kurtboğan ve ekibidir. Ben bütün ekibime teşekkür ediyorum." dedi

Baştabip Güçlü, başarıda herkesin emeği geçtiğini belirterek birim sorumluları, Başhekim Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Dr. Yasin Kurtdoğan, Başhemşire Semiha Tarhan, Enfeksiyon Uzm. Dr. Oya Eren Kurtsoylu, enfeksiyon hemşiresi Zahide Savuncu, Başhemşire yardımcıları Hülya Akgül ve Sabahat Ernaz ve Hasta Hakları ve Eğitim Hemşiresi Gülizar Tekin'e başarılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber