Diş doktorundan korkan çocuklara çizgi filmli çözüm

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2011 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, küçük çocukların dişçiden korkmaması için polikliniklerde çizgi film oynatılıyor. Çizgi filme dalan çocuklar diş sorununu unuturken, bir sonraki seansa gelirken, kendi getirdikleri çizgi filmi seyrederek tedavilerine devam ediyorlar.

Ereğli'de faaliyet gösteren bir diş hekimi, küçük çocukların diş doktorlarından korkusunu, muayene koltuğuna yerleştirdiği LCD ekranda oynattığı çizgi film ile yeniyor.

Koltuğa oturan ve çizgi filmi seyretmeye başlayan küçükler, diş tedavilerinin bitmesine rağmen yarım kalan çizgi filmi bitirmeden koltuktan kalkmıyor. Tedavisi uzun sürecek olan çocuklar ise bir diğer seansa gelirken kendi getirdikleri çizgi filmi de seyretme imkânı buluyor. Yapılan bu çalışma sonrasında, çocukların artık diş doktorunun yanına gelirken korkmadığını kaydeden Diş Hekimi Sitem Çelebi, bu sayede diş tedavisi uyguladıkları hastaların tedavilerini sağlık bir şekilde yaptıklarını söyledi.

Çelebi, ?Burada diş tedavisi yaparken özellikle çocuklarla iyi diyalog içerisine girmeye çalışıyoruz. Onlara, burada yaptığımız çalışmayı anlatıyoruz. Bununla birlikte ünitemize bağlı olan monitörde istedikleri çizgi film ve filmleri seyrettirebiliyoruz. Bu, onların motive olmasını sağlıyor. Diş tedavisinden uzaklaşıp filme ya da çizgi filme odaklandıklarında, tedaviyi daha rahat bir şekilde karşılayabiliyorlar. Bu amaçla bir süredir bu uygulamayı yapıyoruz.? dedi.

YAPILAN UYGULAMA ÇOCUKLARI DA RAHATLATIYOR

Uygulamaya başladıklarından bu yana çocukların daha rahat davrandıklarını kaydeden Diş Doktoru Sitem Çelebi, ?Çocuklar geldiklerinde, kendilerine bir sonraki seansa gelirken izlemek istedikleri çizgi filmleri getirebileceklerini de söylüyoruz. Bu heyecanla bir sonraki seansa çok daha rahat ve endişe taşımadan geliyorlar. Hem de tedavi sırasında sıkıntı yaşamamış oluyorlar.? diye konuştu.

BU İŞTEN EN ÇOK ANNE VE BABALAR MEMNUN

Uygulamanın, en çok anne ve babaların hoşuna gittiğini söyleyen Çelebi, ?Anne ve babalar, çocuklarının bizlere gelerek rahat bir şekilde tedavi olmalarını görmekten mutlu oluyorlar. Çünkü çocuklarının korkması ve ağlaması en çok onları üzüyor. Bu açıdan da anne ve babalar yapılan uygulamayı olumlu karşılıyorlar.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber