Memurların verimlilikleri mercek altına alınıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM)-Devlet Personel Başkanlığı işbirliği protokolü; MPM Yönetim Kurulu Başkanı Pevrul Kavlak ile Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan tarafından imzalandı.

Verimlilik Haftası'nın açılış töreni, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Protokol ile Türk Kamu Personel Sistemi'nde kamu çalışanlarının verimlilik düzeyleri belirlenerek, bunu etkileyen faktörler tespit edilecek. Kamu personelinin verimlilik düzeyini artırmak için çözüm önerilerinin geliştirildiği ve bu önerilerin kamu personel sistemine uygulanarak verimlilik düzeyinin artırılmasının amaçlandığı protokol ile Türkiye'nin Kamu Personel Sistemi, verimlilik açısından derinlemesine tahlil edilecek.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan, şu ana kadar kamuda verimlilik konusunda yeterli çalışmaların yapılmadığını, imzalanan bu protokol sonrasında yapılacak çalışmalarla, kamuya büyük faydalar sağlanacağına inandıklarını söyledi.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Pevrul Kavlak ise özel sektörde kalite ve verimliliği yakalayan Türkiye'de kamunun da bunları gerçekleştirebilmesi noktasında imzalanan protokolün katkıları olacağına inandıklarını ifade etti. Tören, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun konseriyle sona erdi.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Pevrul Kavlak'ın açış konuşmasıyla başlayan törende; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Niyazi İlter, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya B. Güvenç, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Devlet Personel Başkanı ve MPM Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tekinarslan, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler birer konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber