Bahçeli, milletvekili adaylarını tanıttı/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2011 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anadolu Gösteri Merkezi'nde milletvekili adayları takdim toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

Yine diyoruz ki kimse yanılıp hayale kapılmasın, küresel destekçilerden bir şey beklemesin. Bir başımıza da kalsak hepsiyle başa çıkarız. Heposinin sırtını yere sereriz. Enselerine Türk milletinin şamarını peş peşe indiririz. Çaldıran'daki Yavuz, Mohaç'taki Kanuni oluruz. Bayrağı bırakmayız. Vatanımızdan vazgeçmeyiz. Türk'ü bir başına asla terk etmeyiz.

Yaklaşık 7 ay önce başlattığımız seçim çalışmalarımız bu irademizi sayısız örnekleriyle doludur. Geride kalan aylar içinde mensubiyetinden şeref duyduğumuz aziz milletimizle hep iç içe olduk, dertleştik. Sorunların mutlaka giderileceğini söyledik. MHP varsa göz yaşına gerek olmadığını söyledik.

Yolumuzdan kimse bizi alıkoyamayacaktır. İnandıklarımızdan bizi hiç kimse döndüremeyecektir. Çağı Türkçe okuyacağız, küreselleşme hegomanyasına feyzle güçle savaş vereceğiz. Cumhuriyeti yıkılmaya sürükleyen kim varsa üç hilalin çelik gibi sert yıldırım kadar yakıcı yüzüyle tanıştıracağız.

Melanete sur olacağız, aşamayacaklar. Fitneye ateş olacağız, yanacaklar. bölünmeye demir yumruk olacağız, sarsılacaklar. Türkiye'nin her güzelliğine sahip çıkacağız, her değerini bağrımıza basacağız. Her insanı aziz bilip kucağımı açacağız. İçimize nifak sokmaya ç.alışanlara karşı uyanık olmalıyız.

Suratlarını iftiralarını ve zehir saçan dillerini unutmamalıyız. Türk milletini bitirmek ve Anadolu'dan kovmak isteyenleri aklımızdan çıkarmamalıyız. Bunlar aynı gün içinde fatihte camiye Beyoğlu'nda kiliseye balatta havraya gidenlerdir. Gerçekte ne inançları ne de ilçeleri vardır. Tertiplere tezgâhlara oyunlara ve kurnazlıklara dik duruş göstermeliyiz. Zaten bize de başka bir davranış yakışmaz, 42 yıllık şerefli mücadelemize uygun düşmez. Milletvekili adaylığı da bunlardan biri. TBMM'den görev alabilmek için başvuran herkesin bunu bildiğine inanıyorum. Partimize milletvekili olmak için talepte bulunan herkes bizim için eşsiz bir değerdir. Sınırlı olanaklardan dolayı dava arkadaşlarımızın bazılarının liste dışı kalması onları üzmesin. MHP sadece birilerini milletvekili yapmak için çıkmamıştır. Türk milleti parçalanmanın bölünmenin arifesindeyken aday listesinde kimin önde ya da arkada odluğunun ne önemi vardır ki.

Kendini aşmış sağduyulu olgun bakış açısına sahip milliyetçiliği şuurla benimsem, iş her dava arkadaşım bu söylediklerimi mutlaka tasdik edecektir. Gerek mecliste gerek diğer alanlarda çok yapacak şeyler vardır. İşimiz çok zamanımız dar. Milletimizin hasımları faaliyet halindedir. Siz ikna olmadıkça Türkiye'yi ayrıştıramayacaklar. Siz vazgeçmedikçe son vatanımızda hiçbir emel amacına ulaşamayacak. Derviş sabrınızı muhafaza edin. Kimin ne olduğuyla değil, milletimizi selamete dirliğe kavuşturmasına odaklanın. yalancı baharlara, aramıza sızan provokatörlere geçit vermeyin. Türkiye'ye düşman kim varsa bizim aramıza ayrık otu diken onlardır.

Çiftçimize ananı da al git diyen bu iktidardır. ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız diyen ve aldatanların krımızı kitabıı yazan bu iktidardır. zinayı suç olmaktan çıkaran, yabancı vakıflara sahip çıkan, değişiklikleri yapan bu iktidardır. basılmamış kitaplaro toplayan, telefonları dinleyen bı iktidardır. cemaatsiz kiliseleri tamir ettirip ibadede açan bu iktidardır. davısta sahte çıkışla israile one minute diyen efelenen, ancak afgansitanda milyonlarca müğslümanın kanına girenlere ses çıkaramayan bu iktidardır. nato genel sekreterinin atanmasına önce itiraz eden sonra küresel destekçilerinin sözünden çıkmayarak kuzu kuzu ebvet diyen bu iktidar, bu iktidarın başı recep tayyip erdoğandır.

zamana göre sürekli fırıldak gibi dönen bu iktidardır. orhun anıtlarının yolunu yapmakla milliyetçi olacağını sanma gafletine kapılan bu iktidarıdr. pkk açılımının hukuki altyapısını hazırlayan, hukuka sefil bir hayat sunan, teröristlere haburda karşılama töreni düzenleyen, vicdanları kanatan bu iktidardır.

hizbullah militanlrı salıveren, kandile göz kırpan, imralıda görüştüğü halde inkar eden sonra bunu devlete atan bu iktidarın başı recep tayyip erdoğandır. bu hakikati geçtiğimzi yıl milletimizle paylaştıımızda erdoğandan nefret dalgası yayılmış, bizi şerefsizliklşe suçlamıştı.

BAHÇELİ'DEN YSK KARARINA DESTEK

(AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını iptal kararını değerlendirirken, ''Yargıya saygı duyulmalıdır. Alınan karar herkes tarafından kabul edilmelidir'' dedi.

Bir gazetecinin ''YSK'nın bazı bağımsız adaylara ilişkin aldığı kararı'' sorması üzerine, Bahçeli şöyle konuştu:

''Yüksek Seçim Kurulu, her seçim döneminde bağımsız veya siyasi partilerden milletvekilliği aday adaylığı için başvurmuş olanlardan, milletvekilliği adaylığı statüsünü kazanarak seçim takvimine uygun günde Yüksek Seçim Kurulu'na verilmesi sonrası çok yönlü bir araştırma yapmaktadır. Araştırmanın hangi gerekçelere dayalı olarak yapılmış olduğu açıklanmadan bazı bağımsız adayların seçime katılamayacaklarının ilan edilmiş olması, konu üzerinde her zaman fırsat kollayan, istismar eden çevreleri harekete geçirmiştir. 24 saat bütün televizyonlar ve malum konuşmacılar değerlendirmelerde bulunmuştur. Yargıyı ve seçimleri sorgulayan bir bakış açısıyla ortaya çıkmışlardır ve yine hepsi PKK yandaşlığına soyunan bir üslubu kullanmışlardır.''

-''O ZAMAN BU DEMOKRASİ HAVARİLERİ NERELERDEYDİ?''-

Bahçeli, ''21. Dönem TBMM'de Adana milletvekili olarak dört yıla yakın bir süre görev yapmış olan Sayın Ali Halaman, 2007 seçimlerinde yine MHP'nin adayı olarak başvurmuş ve seçilebilir bir sırada iken, ismi Yüksek Seçim Kurulu'na verilmiş ve Yüksek Seçim Kurulu bugünkü maddeleri esas alarak Sayın Ali Halaman'ın adaylığını reddetmiştir. O zaman bu demokrasi havarileri nerelerdeydi, ileri demokrasi taraftarları nerelerdeydi, o zaman neden ses çıkarmadılar, şimdi konuyu istismar edercesine Türkiye'nin gündemini ve hatta seçimleri tehdit edecek boyutlara doğru sürüklemektedirler. MHP olarak her tarafta yargıya saygı duyulması gerektiğini söylüyoruz. Şimdi de yine yargıya saygı duyulmalıdır. Alınan karar herkes tarafından kabul edilmelidir'' diye konuştu.

Bahçeli ''CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Meclis'in olağanüstü toplanabileceğini söyledi, siz bu çağrıya katılır mısınız?'' sorusunu ise, ''AKP ile CHP uzun zamandır PKK'nın siyasallaştırılması ve ileri demokrasi konularında Türkiye'nin bölünme eşiğine doğru gidişinde çok yönlü bir ağız birliği içindeler. İleride koalisyon da kurabilirler, şimdi de Meclis'i toplayıp ikisinin sayısı ile her şeyi yapabilirler. Kendilerinin takdirine bırakıyoruz ama MHP olarak bu oyunlara Türkiye'nin düşmesine rıza gösteremeyiz'' diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber