Ukrayna ile vizeler kalkıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Nisan 2011 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ukrayna ile Türkiye arasında vizelerin kaldırılması konusunda iki ülke konsolosluk çalışanları resmi müzakerelere başladı

Uzun süredir Ukrayna ve Türkiye'nin gündeminde olan vizelerin kaldırılması konusunda somut bir adım atıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ocak ayında başkent Kiev'e yaptığı ziyaret ile birlikte vizelerin kaldırılması öncelikli gündem maddesi olmuştu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nda iki ülkenin konsolosluk görevlileri vizelerin kaldırılmasını müzakere etmek için bir araya geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tarafların vize rejiminin kaldırılmasını sağlayacak anlaşmanın taslağı üzerinde çalışmaya başladığı belirtildi. Başkent Kiev'de Türkiye'den bir heyet bulunduğu bilgisini veren Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, iki ülke liderlerinin de vizelerin kaldırılması konusunda iradesini ortaya koymasının sürecin başlamasında etkili olduğunu söyledi.

ERDOĞAN'IN ETKİSİ BÜYÜK

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ziyareti akabinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç; Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaşım Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlara Türkiye ile vizelerin kaldırılması için gerekli hazırlıkların yapılması konusunda talimat vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber