Diyarbakır'ın öteki yüzü... 1 milyon kişilik miting

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Nisan 2011 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek 12 Haziran seçimleri yaklaşırken siyasi partiler bir yandan seçim beyannamelerini açıklıyor, bir yandan da yaptırdıkları kamuoyu yoklamalarıyla ülkenin farklı bölgelerindeki güçlerini ölçüyorlar.

Siyaset bilimciler ve sosyologlarsa partilerin adaylarına, mitinglere odaklanıp tahminlerde bulunarak siyasi analizler yapıyorlar.

Seçimin en çok konuşulan bölgesi ise Kürt oyların yoğunlaştığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu. İşte bu noktada, çok dikkat çekici bir 'siyasi körlük' yaşanıyor...

Bugün Diyarbakır'da düzenlenen bir miting ve bir etkinlik, o bölgeye ilişkin siyasi analizlerin sadece BDP gibi siyasi partilerle ilişkilendirilemeyeceğini, şu ana kadar dikkate alınmayan ciddi bir gücün bölgede varolduğunu ortaya koyuyor.

UNUTULAN YÜZBİNLER...

Bugün, BDP'nin kurduğu Demokratik Çözüm Çadırları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir 'Demokratik Çözüm' mitingi düzenlendi. Mitingde, BDP'nin desteklediği Bağımsız Milletvekili Nursel Aydoğan halka tanıtıldı. Kürt sorununun çözümü için talepler dile getirildi, konuşmalardan sonra şarkılar söylendi, halaylar çekildi.

Peki bu mitinge kaç kişi katıldı? Ajansların verdiği bilgiye göre 'binlerce...'

Aynı saatlarde Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen bir başka etkinlik ise en hafif tabiriyle BDP mitingini gölgede bıraktı.

Ajansların geçtiği bilgiye göre 'yüz binler,' düzenleyicilerin verdiği rakama göreyse 1 milyonu aşkın kişi 'Kutlu Doğum Haftası' için bir araya geldi.

Etkinliği, Hizbullah'la ilişkili olduğu bilinen Mustazaf-Der'in de aralarında olduğu muhafazakâr grupların oluşturduğu "Peygamber Sevdalıları Platformu" düzenledi.

Bu toplantı, sesi çıkmayan ve gücü dikkate alınmayan bu muhafazakâr kitlenin seçim sürecinde bölge dinamiklerini anlamak için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber