Demokratik çözüm çadırında el yapımı bomba/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2011 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İzmir'de, BDP'nin demokratik çözüm adı altında oluşturduğu çadıra yönelik operasyonda, el yapımı bomba, molotofkokteylleri ve yığılmış halde taşlar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün, Çevik Kuvvet, Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle, Konak ilçesindeki demokratik çözüm çadırına düzenlediği operasyonda, bira şişesi içerisine kimyasal maddeler konularak hazırlanmış el yapımı bomba ve çok sayıda motolofkokteyli ele geçirildi. Yığınlar halinde taşlar bulundu.

Operasyon kapsamında belirlenen adreslere yapılan baskınlarda olaylara karıştıkları iddiasıyla 60 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında 18 yaşın altında 15 çocuğun bulunduğu öğrenildi.

Kimlik tespiti yapılmasının ardından şüphelilerden 13'ü çocuk 41 kişi serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 19 kişinin, terör örgütü lehine düzenlenen yasa dışı gösterilere katılma, molotofkokteyli atma ve polisi taşlama olaylarına karıştıkları ve eylemcileri yönlendirdikleri ileri sürüldü. Gözaltına alınanlar arasında BDP'nin 2 il yöneticisinin de bulunduğu belirtildi.

Demokratik çözüm adı altında oluşturulan çadır itfaiye ekipleri tarafından söküldü Çadır yanında yığınlar haline getirilmiş taşlar da kamyonetlere yüklenerek götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber