Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bilecik, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Bursa'nın doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinde kısa süreli kuvvetli olması bekleniyor. Güney Ege (İzmir, Aydın, Denizli, Muğla) ile Batı Akdeniz (Antalya ve Burdur) de toz taşınımı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :İç Anadolu'nun doğusu ile Batı Karadeniz'de 1 ila 3 derece azalırken Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bilecik, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük ve Bursa'nın doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli) ile Batı Akdeniz'de (Antalya, Burdur) toz taşınımı görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, hafif çamur şeklinde yağış v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğle saatlerinden sonra doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bilecik, Balıkesir ve Bursa'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Manisa, Aydın, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güney kesimlerinde yer yer toz taşınımı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin batısında (Antalya, Burdur) yer yer toz taşınımı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Rize çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli ve Malatya çevreleri ile zamanla güney ve batısı aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber