Havalar nasıl olacak?-HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek yağışların, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Tunceli, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney Ege ve Batı Akdeniz'de 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Andolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların;Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Tunceli, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, yıldırım düşmesi, su baskını v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul dışında bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu (Ankara, Kırıkkale, Konya, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Yozgat) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bingöl, Tunceli, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber