Eroğlu, 2B arazileri için tarih verdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mayıs 2011 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Latif SANSÜR

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2B arazilerindeki kadastro çalışmalarının Ekim ya da Kasım ayında tamamlanacağını belirterek, "Başbakanımızın talimatları çerçevesinde parça parça yerine tümüyle çözeceğiz. İnşallah tüm işlemleri biz gerçekleştireceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, ?2B sorununu biz çözeceğiz' diyor. Sonra sırf muhalefet olsun diye Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyorlar" dedi.Aydın'da sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yatırımlar hakkında bilgi verdi. DSİ Misafirhanesi'nde, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Ak Parti milletvekili adaylarının da yer aldığı kahvaltıda konuşan Bakan Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Aydın'a özel önem verdiğini, kendisini de bu yüzden özel olarak görevlendirdiğini söyledi. Eroğlu, Aydın'a yönelik yatırımlar hakkında bilgi verirken 2B arazilerinin kamulaştırması konusunda da şunları söyledi:

"Daha önceleri 2B arazilerinde kadastro çalışması yapılmadığı için satılamamıştı. Bu çalışmayı tamamlamak üzereyiz. Tapu Kadastro ve Orman Kadastronun tüm işlemleri ekim veya kasım ayında tamamlanacak. Başbakanımızın talimatları çerçevesinde parça parça yerine tümüyle çözeceğiz. İnşallah tüm işlemleri biz gerçekleştireceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, ?2B sorununu biz çözeceğiz' diyor. Sonra sırf muhalefet olsun diye Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyorlar."

Sulama sorununa da değinen Eroğlu, "Bütün Türkiye'de sulama çok önemli. Bizim iklim durumumuz mahsullerde sulamayı gerektiriyor. Sulama yapıldığında, rakamlar, üretimde 14 misli artış olduğunu gösteriyor. Biz de bunu göz önünde bulundurarak sulamaya önem verdik. Aydın'da 10 milyon dönümü suladık. Aydın tarihinde yapılmayan sulamayı gerçekleştirdik. Ağaçlandırma seferberliği başlattık. Aydın'da 1 milyon dönüm sulamayı biz gerçekleştirdik. Başbakanımızın talimatları ile Çine Barajı'nı tamamladık, açılışını yaptık. Sadece bu yıl taşkınları önlediğimiz için bir yılda 198 milyon TL zarar önlendi. Baraj inşaat döneminde sadece 600 milyon liralık zarar veren taşkınlar yaşandı. Bunlar hepsi geride kaldı" dedi.

Bakan Eroğlu, 50- 60 yıldır yapılamayan işleri yaptıklarını, Büyük Menderes'in Çine Çayı'na kadar olan bölümünü temizlediklerini belirtirken, "Aydın'ı daha da yeşillendirmek, bozuk ormanları ağaçlandırmak istiyoruz. Özellikle köylülere gelir elde etmeleri için, ağaçlandırılması uygun arazileri verip masrafı biz karşılayarak 49 yıllığına tahsis edeceğiz. İnsanlar yaşamalı ki devlet yaşasın. Bu yıl 53 bin dönümde 5 milyon fidan dikilsin istedik. Her Aydınlı'nın 21 fidanı, ağacı olacak, kişi başına ağaç sayısını artıracağız" diye konuştu.

Aydın'ın 2015 ve 2023 hedefleri için iki farklı çalışma yürüttüklerini söyleyen Bakan Eroğlu, öncelikleri belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda sivil toplum örgütlerince çeşitli sorunlar da dile getirildi. Köylerde vahşi çöp toplama sisteminin çevreye verdiği zarar konusunun hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, "Katı atık bertaraf tesisleri için belediyelere katkıda bulunuyoruz. Yasa gereği köylere yardımımız olamaz. Ancak bir yöntem belirleyebiliriz. Köylere katı atık ayrıştırma ve toplama konteynerleri konulması yararlı olacak. Valilik bu projeyi geliştirecek, bizler de katkıda bulunacağız. Bu yöntemle toplanan çöpler atık işleme tesislerine ulaştırılacak. Köylerin çöpleri çok önemli. Buna çözüm bulunması gerekir" dedi.

Vali Coş, Bakan Eroğlu'na Aydınlı bir sanatçının sedef kakma eserini ve incir hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber