Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programına yeni öğrenci alınacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2011 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde merkez yerleşkesi bulunan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Türk Hava Yoları (THY) tarafından verilen İş Garantili Kabin Memurluğu (Hosteslik) Programına öğrenci almaya devam ediyor.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri adıyla 100 kişilik kontenjanla faaliyet gösteren programın hedefi, havacılık sektörünün eğitimli iş gücü ihtiyacının karşılanması olarak belirtiliyor.

Kabin Memuru olmak isteyen adayların uçuşa uygunluk için gerekli psikolojik ve fiziksel yeterliliklerinin ölçülmesi amacıyla; ilki Eskişehir'de, ikincisi İzmir'de düzenlenen ön değerlendirmelerin üçüncüsü Nevşehir'de organize ediliyor. 06 Mayıs 2011 Cuma günü Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nda yapılacak mülakatlar 09.00 -17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Ön değerlendirmelerde yeterli görülen ve YGS-5 türünde 140 ve üzeri puan almış olan bayan öğrenciler 2011 akademik yılı tercihler döneminde bu programı tercih edebilecek. THY tarafından verilecek iş garantisi için üniversite sınavından sonra düzenlenecek mülakatlara başvurabilecekler.

Yüksekokul, 2011 yılında 20 kişilik erkek öğrenci kontenjanı da talep etti.

Bayan öğrencilere verilen istihdam garantisi dışında host olmak isteyen erkek öğrenciler de mesleğe uygunluk durumlarını öğrenmek üzere mülakata katılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber