Yardımsever doktor, doğduğu ilçeye okul yaptırıyor

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nde cerrah olarak görev yapan Opr. Dr. Zehra Çağıl Vartanesyan, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" çerçevesinde, doğum yeri olan Çorum'un İskilip İlçesi'ne bir okul yaptırıyor.

Opr. Dr. Zehra Çağıl tarafından babası Hamid Çağıl adına İskilip İlçesi'ne bağlı Yavu Köyü'nde yaptırılan okulun temeli, düzenlenen törenle Çorum valisi Hüseyin Poroy tarafından atıldı. Hamid Çağıl İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine Vali Hüseyin Poroy'un yanı sıra, Çorum Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İrfan Şahin, İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman, Sağlık Müdürü Fikret Purtul, Köy Hizmetleri Müdürü Ünal Demiray, Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür ile okul yaptıran hayırsever Op. Dr. Zehra Çağıl Vartanesyan ve eşi Joan Vartanesyan ile karsız olarak okulun yapımını üstlenen müteahhit firma sahibi Menekşe Ateş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir süre önce ihtiyaç sahibi bir okula bilgisayar hediye etmek için doğum yeri olan Çorum'un İskilip İlçesi'ne gelen Opr. Dr. Zehra Çağıl Vartanesyan, burada ilçe yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından İsiklip İlçesi'ne bağlı Yavu Köyü'nde bir İlköğretim Okulu yaptırmaya karar vermişti. Törende bir konuşma yapan hayırsever Dr. Zehra Çağıl Vartanesyan, köylerde düzenli eğitim verilememesi nedeniyle birçok zeki genci topluma kazandıramadıklarını belirterek, babasının görev yaptığı İskilip İlçesi'nin okul ihtiyacı olan Yavu Köyü'ne bir okul yaparak gençlere destek olmak istediğini söyledi.

En iyi hayrın cahilliğin önlenmesi için yapılan çalışmalar olduğunu kaydeden Vartanesyan, "Bu küçük yardım diğer hayırsever vatandaşlarımıza örnek olsun, her şeyi devletten beklemeyelim, gelin herkes gücü oranında bu çocukların eğitimine katkı sağlasın" diye konuştu.

Vali Hüseyin Poroy ise yaptığı konuşmada, herkesin "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası"na gönülden katılmasını isteyerek şöyle konuştu:

"Türk toplumunun ilerlemesi için eğitim şarttır. Ülke gerçekleri göz önüne alınarak toplum olarak bu tür yardım ve bağışlarla eğitime destek vermeliyiz. Eğitim vermek devletin görevidir, ancak fiziki yapının dağınık bir halde olması yerleşim alanlarında düzenli bir eğitimin verilmesine engel teşkil ediyor. Ancak bu konuya taşımalı eğitim ile çözüm bulunmuş, bu sefer de okulların yetersizliği gündeme gelmiştir. Vartanesyan hanımefendinin yaptırdığı bu okul gibi yeni yeni okulların kazandırılması Türk Toplumunun ufkunu açacaktır."

Milli Eğitim Müdürü Aziz Yavaş ise "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" ile eğitim seferberliğinin yeniden başladığını belirterek, bu projenin amacının Türk eğitim sisteminin hem alt yapı hem de eğitimin niteliği ile ilgili sorunlarını çözerek ülkenin kalkınmasını sağlamak ve insanların mutluluğu için gerekli alt yapıyı hazırlamak olduğunu söyledi. Zehra Çağıl'a eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür eden Aziz Yavaş, Vartanesyan'ın yardımının diğer hayırsever vatandaşlara örnek olmasını temenni etti. Yapılan Konuşmaların ardından Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Zehra Çağıl Vartanesyan'a, eğitime destek vermesi nedeniyle teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra Vali Poroy, Opr. Dr. Zehra Çağıl Vartanesyan ve üç öğrenci ile birlikte Yavu Köyü Hamid Çağıl İlköğretim Okulu'nun temeline ilk harcı koydu.

İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nde görev yapan Vartanesyan tarafından Yavu Köyü'ne yapılan okulun temel atma töreninin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İskilip İlçesi'ne bağlı Kuz Köyü'nde yapılan İlköğretim Okulu'nun temeli de Vali Hüseyin Poroy tarafından atıldı. Kuz Köyü'ne yapılacak olan Kuz İlköğretim Okulu 2 katlı ve 8 derslik olacak ve çevredeki 12 köyün öğrencisi bu okulda eğitim görecek.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber