Staj öğrencisinin ölümüne soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2011 16:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, bir öğrencinin staj için gittiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Biliciler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde eğitimini sürdüren Muhammed İsa Soysal'ın (16) staj için gittiği Bodrum'da otelde yemek yedikten sonra fenalaşarak ölmesiyle ilgili olarak Adana Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ?Bugün basına da yansıyan haberler hepimizi üzdü. Elbette çocuğumuzun ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinlik kazanacak. Ancak bakanlığımızın da talimatıyla konunun incelenmesi için soruşturma başlattık. Müfettişlerimiz, olayda okul yönetiminin veya öğretmenlerin ihmali ya da kusuru olup olmadığını araştırıyorlar? dedi.

Bu arada, ölen öğrencinin Adana'da yaşayan ailesi, bazı gazetelerde yer alan ?Rakıdan zehirlenerek öldü? iddiasına tepki gösterdi.

Muhammed İsa Soysal'ın (16) amcası Okan Soysal, yeğeninin doğum gününde ölümünün acısını yaşarken bir de gerçeği yansıtmayan iddialarla acılarının daha da arttığını söyledi.

Okan Soysal, öğrencilerin yerleştirildiği odada ağır bir koku olduğunu, odanın öğrencilere otel yönetimi tarafından ağır kimyasal temizlik ürünleriyle

temizlettirildiğini ileri sürerek, ?Yeğenim bırakın alkolü ağzına sigara bile koymazdı. Bodrum Devlet Hastanesinden gelen ilk raporda da alkol olmadığı yazıyor. Adli Tıp Kurumundan rapor henüz çıkmadı. Adalete güveniyoruz. Yapılan haberlerle ilgili hakkımız hukuki yollardan arayacağız? dedi.

Muhammed İsa Soysal'ın dayısı Serkan Büyüktürkeri ise otel yönetiminin duyarsızlığından yakınarak, ?Otel idarecileri, arayıp sormayı bırakın telefonlarımıza bile çıkmadılar. Sorumluları bu olayın hesabını verecekler. Yeğenimin doğum günü ölüm günü oldu? dedi.

Bodrum'daki turistik işletmelerde beceri eğitimi yapmak üzere 2 Mayıs'ta kente giden ve Gümbet'teki bir otelin yatakhanesinde kalan 34 öğrenci arasında bulunan Muhammed İsa Soysal ölmüş, 11 öğrenci zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırılmıştı.

Rusya'da çalışan babasının törene yetişmesi için yarın toprağa verileceği öğrenilen Muhammmed Ali Soysal'ın cenazesinin bu akşam uçakla Adana'ya getirileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber