Vetolu 'Torba Kanun' bu hafta yeniden görüşülecek

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Ermeni soykırımı iddiaları bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. Ermeni soykırımı iddialarına yönelik eylem planına ilişkin olarak 13 Nisan çarşamba günü genel görüşme yapılacak.

Genel Kurul'un Çarşamba günü yapacağı birleşimde, AKP ve CHP'li milletvekillerinin Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin verdikleri iki ayrı genel görüşme önergesi ele alınacak. Önergeler üzerinde AKP ve CHP gruplarına, önerge sahipleri ile kişisel görüşlerini açıklamak üzere iki milletvekiline söz verilecek.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin olarak milletvekillerine ayrıntılı bilgi sunacak.

Öte yandan, TBMM, bu hafta da fazla mesai yaparak, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kurulması ve yenilenebilir enerjiye ilişkin yasa tasarılarını ele alacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 12 Nisan salı günkü toplantısında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade ettiği "torba kanun" olarak adlandırılan yasa ile AKP Grup Başkanvekilleri Salih Kapusuz ve Sadullah Ergin tarafından verilen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuruluş Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini ele alacak.

Plan Bütçe Komisyonu çarşamba günü de Türkiye İstatistik Kanunu Tasarısı'nı görüşecek.

İçişleri Komisyonu, Çarşamba günü toplanarak aynı dönemde rütbe alan emsaller arasında ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesine ilişkin Emniyet Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını ele alacak.

Sporda Şiddet, Şike ve Haksız Rekabet İddialarını Araştırma Komisyonu ile Akaryakıt Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber