Öğrencileri hedef alan saldırıya Mardin'den sert tepki: Bu yapılan canilik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2011 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni karıştırmaya çalışan örgüt yandaşlarının Mardin'nin Kızıltepe ilçesinde bir ilköğretim okulunu hedef alması her kesimden tepki çekti. Okul bahçesindeki çocuklara yapılan saldırı, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve öğrenci velilerince 'canilik' olarak değerlendirildi.Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, çocukların üzerine havai fişek atanların insanlıktan nasibini almamış kişiler olduğunu söyledi. Güneş, "Daha çocuk yaşındaki kız ve erkek çocukların üzerine ateş açılmasını tasvip etmiyorum. Bu olayı yapanları kınıyorum. Herkesin sağduyulu olması gerekir. Vatandaşların da bu olaylara prim vermemesini istiyorum." dedi.

Memur Sen Başkanı M. Emin Esen, yaşanan olayın vahametinin kendilerini çok üzdüğünü, eğitim çağında bulunan çocuklara yapılan saldırının çok çirkin olduğunu kaydetti. Kanaat önderlerinden Süleyman Çelik, saldırının kimden gelirse gelsin kınadığını, bunun affedilir tarafının olmadığını söyledi. Çelik, devletin bu konuda gerekeni yapması gerektiğini söyledi.

"OKUYUP ÜLKEYE HİZMET EDECEĞİZ"

23 Nisan İlköğretim Okulu'na yapılan havai fişek saldırısına maruz kalan öğrenciler, bu tür olayların kendilerini hiçbir zaman okuldan ve eğitimden alıkoymayacağını, okuyup bu ülkeye yararlı olmak istediklerini söyledi.

Saldırı anını anlatan 5 sınıf öğrencisi M. Ali Taner, 23 Nisan Etkinliği için okul bahçesinde toplandıklarını belirterek, sırada iken kapıdan yüzleri maskeli iki kişinin üzerlerine havai fişek attıklarını anlattı. O anda sağa sola kaçıştıklarını belirten Taner, öğretmenlerinin hemen kendilerini içeri aldığını belirtti. Çok korktuklarını belirten Taner, "Ancak bu olaylar bizi yıldıramaz. Biz okuyup adam olmak istiyoruz. Okulumuzdan ne istiyorlar Biz bu olayları istemiyoruz." diye konuştu.

Saldırı anında okulda olan öğrenciler halen olayın şokunu yaşıyor. Saldırı anını anlatan 6. sınıf öğrencisi Leman Ertak, "Biz şiirler okurken kapı önünde yüzleri maskeli iki kişi kapıdan üzerimize saldırmaya başladı. Hepimiz okul içine koşmaya başladık. Çok kötü bir olaydı. Bir daha hatırlamak istemiyorum. Bu olayı yapanları da kınıyorum."

Veliler de çocuklarına yönelik saldırıya sert tepki gösterdi. Bu olayı hiçbir zaman tasvip etmediğini belirten Öğrenci Velisi Selma Atak, "Bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. 5-7 yaşındaki çocukların üzerine havai fişek atarak korkutmak herhalde canilerin işi olması gerekir. Bu ülke bu vatan hepimizindir. Bu ülkede barışın hakim olmasını istiyorum. Bu olaylar bizi ve çocuklarımızı korkutamaz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber