YÖK Başkanı Özcan, Mevlana Üniversitesi'ne hayran kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2011 15:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Konya'nın ilk özel üniversitesi Mevlana Üniversitesi'ni ziyaret eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversiteyi ilk defa gördüğünü belirterek, çok beğendiğini söyledi.

Üniversiteyi gezen Özcan, Mevlana Üniversitesi'nin mimari olarak gördüğü en güzel üniversitelerden biri olduğunu vurguladı.

YÖK üyeleriyle birlikte geçen cuma Mevlana Üniversitesi'ni ziyaret eden Özcan, ziyareti uzun zamandan beri düşündüğünü fakat bir türlü fırsat bulamadığını ifade etti.

İlk fırsatı değerlendirerek ziyareti gerçekleştirdiğini kaydeden Özcan, üniversitenin mimari bütünlüğünün kusursuz olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Mevlana Üniversitesi'nin Onur Defteri'ne şunları yazdı: "Mevlana Üniversitesi'ni daha önce ziyaret eden YÖK üyesi arkadaşlarım, üniversiteden sitayişle bahsetmişti. Hepsinin ne kadar haklı olduklarını anlıyorum. Fevkalade özenle hazırlanmış derslikleri, laboratuvarları ve öğrenciler için hazırlanmış mekânları gördüm. Mimari bütünlük beni etkileyen en önemli faktör oldu. Dileğim, bu derece özenle hazırlanan bir üniversitede çok kaliteli bir eğitimin sağlanması ve ülkemizin ihtiyacı olan insan kaynağının yetiştirilmesidir. Mevlana Üniversitesi'ni bu çizgiye taşıyan ve gelişimine katkısı olan herkese teşekkür ederim."

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, üniversiteyi ziyaret ederek binayı gezen, öğrencilerle sohbet eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'a ziyaretin anısına semazen figürlü biblo takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber