Anadolu Üniversitesi'nde öğrenci grupları birbirine girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2011 13:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında kavga çıktı.

Bir grup öğrenci, sabah saatlerinde bildiri dağıtırken arkadaşlarını döven karşıt gruba kantinde saldırdı. Sandalye, sopa, maden suyu şişeleri ve taşların havada uçuştuğu kavgada yaralıların olduğu belirtiliyor. Kavganın ardından gruplardan biri yurtların bulunduğu söz konusu fakültenin ana giriş kapısının olduğu bölgeyi trafiğe kapattı. Kavga sırasında kaldırım taşlarının söküldüğü görüldü.

Kavganın, bahar şenliği yapıldığı için güvenlik güçlerinin büyük bölümünün diğer kampüste yer aldığı güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

Üniversitede iki grubun taş ve sandalyeli kavgasında 4 kişi yaralandı (2)

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında kavga çıktı. Bıçak, taş, sopa, masa ve sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada üç öğrenci ile bir güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kapı ve pencerelerin çamlarının kırıldığı, masa ve sandalyelerin parçalandığı kavga sonrası kantin adeta savaş alanına döndü. Kavga sırasında, kampüs içerisindeki kaldırım taşlarının sökülmesi, maden suyu şişeleri ile bıçak ve sopaların kullanılması dikkat çekti.

Alınan bilgiye göre, bir grup öğrenci, kampüs içerisinde bildiri dağıtırken, karşıt görüşlü bir grubun saldırısı sonucu darp edildi. Darp edilen öğrenci durumu diğer arkadaşlarına bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen grup, ellerine sopa, taş, bıçak alarak Yunus Emre Kampüsü'ne gitti. Söz konusu 20 kişilik grup, sabah saatlerinde bildiri dağıtırken arkadaşlarını döven karşıt gruba kantinde saldırdı. Bıçak, taş, sopa, masa, şişe ve sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada üç öğrenci ile bir güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Güvenlik görevlilerin olay yerine gelmesiyle kantini basan grup, kaçarak kampüsü terk etti. Kapı ve pencerelerin çamlarının kırıldığı, masa ve sandalyelerin parçalandığı kavga sonrası kantin adeta savaş alanına döndü. Kavga sırasında, kampüs içerisindeki kaldırım taşlarının sökülmesi ve saldırıyı yapan gruptan birinin karşıt görüşlü öğrencilere bıçak çekmesi dikkat çekti. Güvenlik güçleri kısa sürede bölgeye gelerek olayların büyümesini engelledi.

Kavganın ardından gruplardan biri yurtların bulunduğu söz konusu fakültenin ana giriş kapısının olduğu bölgeyi trafiğe kapattı. Grup, bir süre sonra yolu trafiğe açtı. Grup ardından olayların yaşandığı yerden rektörlük binasına kadar slogan atarak yürüdü. Grup burada yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı. Daha sonra grup, saldırı sırasında karşıt görüşlü grup tarafından kantine getirilen bıçak, sopa, taşları gösterdi ve yaşananların hoş olmadığını, bir tahrik girişimi olduğunu vurguladı.

Olaylar nedeniyle polis ve üniversitenin güvenlikçileri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu arada, kavganın, üniversitenin geleneksel bahar şenliği yapıldığı ve bu nedenle de güvenlik güçlerinin büyük bölümünün diğer kampüste yer aldığı güne denk gelmesi dikkat çekti.

Kantini basan grubun içerisinde öğrenci olmayan şahısların olduğu belirlendi. Polis ve üniversite yönetimi olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber