Durak: İçişleri Bakanı görevimi derhal iade etmeli/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2011 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, 65 müfettişin incelemelerine rağmen hakkında herhangi bir olumsuz durum bulamadığını belirterek, görevine iade edilmesi konusunda Başbakan'ın da devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Aytaç Durak, kendisine ait Durak İnşaat'ta konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Adana halkının kendisini 5 kez belediye başkanı seçtiğini hatırlatan Durak, görevden alınmasının kendisi kadar halka da yapılmış bir haksızlık olduğunu savundu. İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan Durak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un içişleri bakanının bir belediye başkanını görevden alamayacağı yönündeki açıklamasının dikkate değer olduğunu kaydetti. İlk defa bir siyasi ve hukukçunun böyle bir söylemde bulunduğunu ifade eden Durak, bu şartlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da devreye girmesini isteyerek, 28 Mayıstan önce tekrar koltuğuna oturması gerektiğini vurguladı. 5393 sayılı Belediye Kanununun 44. Maddesinin çok açık olduğunu belirten Durak, ? Burada 'Belediye başkanlığı ölüm, istifa ve yargı kararıyla boşalır' deniyor. Buna rağmen beni dedikodularla görevden uzaklaştırıyorlar? diye konuştu.

YANLIŞ EMSAL OLMAZ

Anayasanın 127. maddesine göre İçişleri Bakanının geçici olarak başkanları görevden uzaklaştırma yetkisi olduğunu hatırlatan Durak, ?Bu yetki özel şartlara bağlı. Keyfi gerekçelerle bu süre uzatılamaz. Yapılan bu uygulama hukuka, insan haklarına, demokrasiye ve de en önemlisi Adana halkının iradesine aykırıdır." dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın kendisini derhal görevine iade etmesi gerektiğini vurgulayan Durak, bazı siyasilerin hükümete yönelik ?Adana Belediye Başkanı'nı görevden aldın, Kayseri'yi, Elazığ'ı neden almıyorsun', şeklindeki söylemlerinin de yanlış olduğunu ifade ederek, bir yanlışın emsal olamayacağını, kendisinin de başka bir belediye başkanının da görevden alınamayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber