Bahçeli: Türkiye çok farklı bir noktaya gidebilir/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2011 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Trakya Bölgesi'ndeki seçim gezisi kapsamında Edirne'nin Keşan ilçesine geldi.

MHP Edirne milletvekili adayları tarafından şehir merkezinde çiçeklerle karşılanan Bahçeli, vatandaşların elini sıktı. Devlet Bahçeli, daha sonra MHP Keşan İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan seçim bürosuna geçerek, burada halka hitap etti.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerin tüm millete hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Bahçeli, ?Ülkemiz, kaos, kargaşa, kutuplaşma, kriz gibi büyük sosyal olaylarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, 12 Haziran seçimleriyle yeni bir yol arayışına girmektedir. Bu seçimler milletimiz için çok önemlidir. Bu seçimler yol kavşağındaki bir Türkiye için temel tercihlerin yeniden gözden geçirilmesi gereken bir seçim olacaktır. Bu seçim milletimizin kaderini belirleyecek, millet tarafından bir karar anı olacaktır. O bakımdan bu seçimleri önemsemeliyiz. Bu seçimlere yüksek bir katılım sağlamalıyız. Özel bir mazeretiniz yoksa mutlaka ve mutlaka sizler, yakınlarınız, çevreniz, komşularınız, neyiniz varsa sandığa gitmesini teşvik etmelisiniz ve sandıktan yüksek bir katılımla bir siyasal sonuç ortaya çıkarmalısınız. Bunu başardığınız takdirde ülkemiz açısından siyasi tartışmaların son bulduğu yeni bir rahatlama dönemini başlayacağı ve istikrar içerisinde kalkınmanın tekrar gelişeceği bir ortamı ortaya çıkartmış oluruz.? dedi.

"BU SEÇİMLERDE TOPLU İĞNE UCU KADAR LEKE VE GÖLGE OLMAMALIDIR"

Devlet Bahçeli, seçimlerde halka olduğu kadar iktidara da büyük görev ve sorumluluk düştüğünü ifade ederek, şunları söyledi: ?Bu seçimlerde toplu iğne ucu kadar leke ve gölge olmamalıdır. Bu seçimlere hile karıştırılmamalıdır. Bu seçimlerden özellikle sandık sonuçları alınıp tutanaklar hazırlanırken yanlış yazılımlara, oy avcılığına fırsat verilmemelidir. Bu seçimlerde sandığa gelen vatandaşlarımız huzur güven içerisinde sağlıklı bir şekilde oyunu kullanabilmedir. Çünkü Türkiye seçim sonuçlarından sonra çok farklı bir noktaya gidebilir. Bunda çok şuurlu olmalıyız. Bu dönemi geçmişlerde yapılan klasik bir seçim olarak sadece ve sadece bir partinin iktidarının belirleneceği bir seçim olarak göremeyiniz. Bu seçimden küresel güçler dahil olmak üzere iç ve dış odaklarca çok büyük oyunlar oynanıyor. Bu oyunların başlangıç tarihi eğer 3. dönem olursa Adalet ve Kalkınma Partisi aracılığıyla 13 Haziran olacaktır. Buraya dikkat çekin, buranın altını çizin. Herkesi dinleyin, araştırın. Fakat vicdanınızın sesiyle, aklınızın süzgeciyle oyunuzu ve temel tercihlerinizi ortaya koyun.?

Bahçeli, 9 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında toplumun beklentilerine cevap bulamadığını savundu. Bahçeli, ?Ama bunların karşılığında bu iktidar döneminde yolsuzluk almış başını gitmiştir. Nereden bakarsanız bakınız her taraf büyük bir pislik kokuyor. İhaleler karmakarışık. Özelleştirmenin anlaşılması mümkün değil. Hele TOKİ denen bir olay var. Devletin arazileri kime, nasıl peşkeş çekildi belli değil. Yandaşlar, yardakçılar ve hanedanlar servetine servet katıyor ama nüfusumuz gittikçe yoksullaşıyor.? şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, MHP'nin Hilal Kart Projesi'ni de anlattıktan sonra Uzunköprü'ye gitmek üzere Keşan'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber