Hukuk eğitiminde yeni yapılanmaya gidiliyor

Haber Giriş : 11 Nisan 2005 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, hukuk eğitiminde yeni bir yapılanmaya gidilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Teziç, Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak 20-21 Nisan tarihlerinde Adalet Bakanlığı yetkilileri ve yüksek yargı mensuplarıyla toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

Toplantıda, nitelikli hukukçuların yetiştirilmesi için gerekli mekanizmaların nasıl kurulacağını tartışacaklarını Teziç, "Bu çalışmamız, öteki disiplinlere de örnek teşkil edecektir. Böylece mühendis veya doktor nasıl, kaç kişilik sınıflarda öğretim yapılarak yetiştirilir gibi konular da tartışılmaya başlanacak. Bunlar, hukukta attığımız adımla başlayacak" dedi.

Teziç, Avrupa Üniversiteler Birliği'nin yaptığı araştırma sonuçlarına göre, AB'ye uyum konusunda Türk üniversitelerinin olumlu not aldığını da sözlerine ekledi.

Ödenek yokluğu nedeniyle özellikle son yıllarda kurulan pek çok üniversitede yarım kalmış binaların bulunduğunu söyleyen Teziç, hükümetten özellikle 1992'den sonra kurulmuş üniversitelerin yüzde 40 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmış olanlarına bir an önce ödenek vermesini istedi.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber