SGK, sosyal güvenlik bilincini dizi ve yarışmalarla vatandaşa kazandıracak/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2011 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dizi ve yarışma programlarında sosyal güvenlik içerikli konu ve sorularla vatandaşlara sosyal bilinci kazandırmayı hedefliyor.

SGK Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan SGK Başkanı M. Emin Zararsız, SGK Haftası'nın farkındalık oluşturma, bilinçlendirme ve bilgilendirme açısından önemine değindi. Sosyal Güvenlik alanındaki yenilikler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Zararsız, ?Televizyonlarda yayınlanan popüler dizi ve yarışma programlarıyla sosyal güvenlik içerikli konu ve sorularla vatandaşlara sosyal bilinci kazandırmayı hedefliyoruz. 16 yapım şirketi 25 dizi içeriğinde sosyal güvenlik bilinci ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusuna yer verilmesi için gerekli girişimler yapıldı. Bazı TV dizilerinde sosyal güvenlik içerikli konulara yer verilmiştir. Yine yarışma programlarında yarışmacılara sosyal güvenlik bilinci ile ilgili sorular hazırlanarak gönderilmiş ve bazı yarışmalarda bu sorulara yer verilmiştir." dedi.

Basın mensuplarının hangi dizilerle anlaşma yapıldığının sorması üzerine Başkan Zararsız, verdiği örnekler içerisinde 'Fatma Gül'ün Suçu Ne?' isimli dizili söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Öte yandan 'Torba Yasası' çerçevesinde bazı alacakların yeniden yapılandırılması çalışmaları ile ilgili bilgi veren Zararsız, şu ifadeleri kullandı: "Şu ana kadar kuruma 1 milyon 564 bin 634 başvuru yapıldı. 25 milyar 843 milyon 106 bin TL borç yapılandırıldı. 19 milyar 456 milyon 751 bin TL borç tahsili öngörüyoruz. Bunun 1 milyar 105 milyon 98 bin TL'sini tahsil ettik. Bu konuda kurumumuz ayrıca TC Ziraat Bankası ile işbirliği protokolü imzaladı ve sigortalılarımıza düşük maliyetli ve masrafsız kredi imkânı sağlandı."

Düzenlenen basın toplantısı sonrası SGK Haftası nedeniyle kurum içi düzenlenen spor müsabakaları çerçevesinde SGK Başkanı M. Emin Zararsız kısa bir süre kurum çalışanları ile masa tenisi oynadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber