'SGK'nın raporlu ilaçları hastalara direkt ulaştıracağı' iddiasına yalanlama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2011 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eczacılık Günü dolayısıyla gündeme gelen 'Sosyal Güvenlik Kurumu raporlu ilaçları ihale ile belirlenecek dağıtım kanalı aracılığıyla hastalara direkt ulaştırılacağı' iddiası yalanlandı.

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl, SGK olarak böyle bir çalışma içinde olmadıklarını belirtti. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada raporlu ilaçların eczaneler aracılığı ile vatandaşa ulaşacağını söyleyen Çağıl, "Eczacılar bu konuda bir endişe taşımasın, bir çalışma yok." dedi.

Söz konusu iddialar Eczacılık Günü kapsamında İstanbul Eczacı Odası tarafından düzenlenen bir toplantıda gündeme gelmişti. Toplantıda bu konuda 'duyumlar alıyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklinde katılımcılara fikirleri sorulmuştu. Bu noktada konuşan TEİS 2. Başkanı Nezih Bayındır, bu konuda kendilerine de ulaşan bilgiler olduğunu iddia etmişti. Bu açıklamalar sitelerde haber olunca birçok eczacı paniğe kapılmıştı.

TEİS BİRİNCİ BAŞKANI: DUYUM ALMADIM

Tüm Eczacılar İşveren Sendikası (TEİS) Birinci Başkanı Nurten Soydan, kendisinin ilaçların bu şekilde dağıtacağı şeklinde bir duyum almadığını, bu konu için Nezih Bayındır ile görüşülmesi gerektiğini belirtiyor.

Açıklamayı yapan TEİS 2. Başkanı Nezih Bayındır ise düzenlenen panelde, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör'ün,önümüzdeki süreçte mesleğimizin karşı karşıya olduğu sıkıntıları aktardığını ifade ediyor. Güngör panelde, 'son alınan bir duyuma göre SGK nın raporlu hastaların ilaçlarını eczaneleri devre dışına çıkararak belirlenen depolar aracılığıyla direk evlerine göndermek üzere çalışmalar yaptığı' duyumu aldıklarını bildirdi." diyen Bayındır, 'duyum' olayını şöyle açıklıyor. ?Eczacı kamuoyunda bu konu sürekli konuşulur. Şu anda somut bir şey yok ama bu sürekli gündemdedir. Kulağımıza gelir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber