Kepenk kapatmaya CHP de destek verdi/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 PKK'lının öldürülmesini protesto için başlatılan kepenk kapatma eylemlerine CHP de katıldı. Diyarbakır'daki seçim bürosuna kilit vuran CHP'nin il başkanı, 'Halkın kararına saygılıyız' dedi

Veysel KOÇ / DİYARBAKIR

Şırnak Uludere'de 12 PKK'lının öldürülmesinin ardından Güneydoğu'daki birçok ilde esnaf kepenk kapattı, göstericilerle polisle çatıştı.

Diyarbakır'daki eylemlerde ise bir ilk yaşandı. Kentteki kepenk kapatma eylemlerine CHP de Yenişehir İlçesi'nde bulunan tek seçim bürosunu kapatarak destek verdi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, seçim bürosunu kapatmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada 'Milletvekili adayımız Salih Sümer ile birlikte eğer halkımız, esnafımız kepenklerini kapatırsa biz de onların bu kararına saygı gösterir ve biz de seçim büromuzu kapatırız diye karar aldık. Halkın kepenk kapatma kararına saygı göstererek biz de seçim büromuzu kapattık' dedi. CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Salih Sümer ise seçim bürosunu kapatma kararı ile ilgili konuştu.

TOPLUMA UYARIZ

Sümer şöyle dedi: 'Diyarbakır'da biz de topluma uymak zorundayız. Diyarbakır'da siyaset yapmak istiyoruz. Ne mecburiyetimiz ne de kimseye eyvallahımız var. Ama Diyarbakır'da herkes kapalı olunca, seçim büromuzu da kapattık.' Bu arada Ağrı'da aralarında Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'ın da bulunduğu grup, PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonları protesto etti.


CHP: Her yer kapalıyken seçim bürosunun açık olması bir anlam ifade etmez

(CİHAN) CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, ?Bütün dükkanlar, her yer kapalı iken herhalde seçim bürosunun tek başına açık olması bir anlam ifade etmeyecekti. Bundan kapanmıştır.? dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Süheyl Batum, partinin Diyarbakır'da seçim bürosunun kepengini indirilmesi ile ilgili soruları cevapladı.

Süheyl Batum, ?Diyarbakır'da benim bildiğim bütün dükkanlar kapalıymış. Dolayısı ile bizim seçim büromuz da bu bağlamda kapanmıştır. Bütün dükkanlar, her yer kapalı iken herhalde seçim bürosunun tek başına açık olması bir anlam ifade etmeyecekti. Bundan kapanmıştır.? değerlendirmesini yaptı. Batum, bir soru üzerine ?CHP, PKK için yas tutmuyor. Bu bir amaçla çıkartılmış, propagandadır.? ifadesini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise CHP'nin ölümlerden üzüntü duyduğunu kaydetti. Türkiye'de hiç kimsenin ölümünü istemediklerini kaydeden Tanrıkulu, ?AKP, Türkiye'de ölümlerden medet ummakta, bu seçimde. AKP, şiddeti tırmandırarak Türkiye'de milliyetçi oylara oynayarak başka bir seçim hesabı içerisindedir.? diye konuştu.

AK Parti'yi uyardığını söyleyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: ?AKP, şiddete son vererek ve şiddetten medet ummayarak bu seçim kampanyasını yürütmek durumundadır. Eğer ölümler bugün bu noktaya gelmişse, 9 yıldır iktidar olan AKP'nin bu soruna gerçekçi bir çözüm getirmemesinden dolayıdır. Dolayısıyla da AKP'nin bir an önce bu sorunu kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan çözmesi gerekmektedir.?

Tanrıkulu, AK Parti'nin seçim bildirgesinde bu sorunla ilgili olarak ne yapmak istediğini de ortaya koyması gerektiğini dile getirdi. ?Diyarbakır'da neredeyse karakollar bile kepenk indirmiştir.? diyen Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: ?Bütün bankalar kepenk indirmiştir. AKP, ilk önce kendi seçim bürolarının güvenliğini sağlasın, karakolların güvenliğini sağlasın, bankaların güvenliğini sağlasın. AKP'nin yapması gereken budur? Dolayısıyla bunun üzerinden CHP'yi vurmaya çalışmak ahlaksızlıktır. AKP'nin yaptığı da budur, başka bir şey değildir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber