17 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.30'da Irak Vilayetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Turhan Müftü ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 15.00'te G-20 Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan Kore Cumhuriyeti'nin başkenti Seul'e gidecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.30'da ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone'yi Yenimahalle Heliport'ta kabul edecek, saat 13.30'da Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 15.00'te Yozgat Şehitler Fen Lisesi Pansiyon ve Kapalı Spor Salonu'nda toplu açılış törenine katılacak, saat 17.30'da Malatya'da düzenlenen mitingde halka hitap edecek, saat 19.00'da Malatya Kültür ve Kongre Merkezi'nde toplu açılış törenine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saat 09.15'de Rixos Grand Otel'de düzenlenen "Uluslararası Kooperatifçilik Konferansı"na katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, saat 10.00'da Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 2. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu'na katılacak, saat 13.30'da Ankara Sanayi Odası'nın düzenlediği Mesleki Sertifikalandırma Merkezi'nin Kurulması Projesi'nin açılış toplantısına katılacak.

- İçişleri Bakanı Osman Güneş, saat 10.00'da Irak Vilayetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Turhan Müftü ve beraberindeki heyeti makamında kabul edecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 08.30 ile 21.00 saatleri arasında seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Altınekin ve Cihanbeyli ilçelerini ziyaret edecek.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da propaganda faaliyetlerinde bulunacak.

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, saat 09.00'dan itibaren Antalya'nın Serik ilçesi ve bağlı beldelerde seçim çalışmalarına katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da partisinin seçim çalışmalarına devam edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DP Genel Başkanı ve İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Namık Kemal Zeybek, seçim çalışmaları kapsamında saat 10.00'da Tuzla, saat 12.00'de Pendik, saat 13.45'te Kartal, saat 15.30'da Maltepe, saat 17.30'da Kadıköy İlçe Teşkilatları tarafından düzenlenen programlara katılacak.

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13.00 ile 19.00 saatleri arasında Karaman'ın Sarıveliler, Ermenek ve Kazımkarabekir ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak ve Karaman'da miting düzenleyecek.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 09.30'da Sivas'ta milletvekilleri adaylarını tanıtacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, saat 14.30'da Çıkrıkçılar Yokuşu'nda "Sevgi Yürüyüşü"ne katılacak.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, saat 10.30'da parti genel merkezinde Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılacak.

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, saat 11.30'da Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrail Odabaşı ve beraberindeki heyeti kabul parti genel merkezinde kabul edecek, saat 12.30'da Güzelyurtlular Derneği Başkanı Ramazan Özgür ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul edecek.

- Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Mustafa Destici, saat 11.30'da Ankara'nın Kazan ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- "Danıştay'a yapılan menfur saldırının yıl dönümü ve Yargı Şehidi Mustafa Yücel Özbilgin'i Anma Günü" etkinliği, saat 10.00'da Danıştay Başkanlığı Genel Kurul Salonu'nda gerçekleştirilecek, saat 11.00'da Danıştay üyeleri Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- 11. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında, saat 10.00'da engelli vatandaşlar için bir günlük temsili askerlik faaliyeti icra edilecek.

- TSK Mehmetçik Vakfı'nın 29. kuruluş yıl dönümü nedeniyle saat 10.30'da Anıtkabir'de tören düzenlenecek.

- 12. Kamu Kalite Sempozyumu, saat 09.30'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğiyle TOBB İkiz Kuleler'de yapılacak.

- Marmaray Projesi "Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi, İnşaat, Elektrik ve Mekanik Sistemleri" mali tekliflerinin alınması ve değerlendirilmesi, saat 14.00'te DHL Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Çin Ulusal Operası sanatçıları, saat 20.00'de Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Operet Sahnesi'nde Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 40. yıl dönümü nedeniyle ortak konser verecek.

- KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersen, saat 14.00'te Emekli Astsubaylar Derneği yönetim kuruluna madalya takdim edecek.

- Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı ve Uluslararası Etkileşim Derneği Onursal Başkanı Nevin Gökçek, saat 11.00'de Mogan Parkı'nda otistik çocuklarla birlikte ağaç dikme törenine katılacak.

- Barış ve Demokrasi Partisi Ankara İl Örgütü tarafından, saat 13.30'da Ankara Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapacak.

- Varan Turizm ve Bektaşlar Turizm arasında gerçekleştirilen proje kapsamında maliyet değeri 9 milyon euroyu bulan 30 adet otobüs, düzenlenen törenle hizmet vermeye başlayacak.

- Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası üyeleri, saat 12.00'de Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- "Büyük Yüzleşme Ulucanlar Cezaevi" belgeselinin gösterimi, saat 19.00'da İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, başkanlık makamı Saraçhane'de saat 11.30'da, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butanis ile görüşme yapacak, saat 14.00'te Taksim Meydanı'nda "Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"nin açılış törenine katılacak.

- Şizofreni Dernekleri Federasyonu, Süleymaniye Külliyesi Tıp Medresesi önünde saat 11.00'de, "Ruh Sağlığı Yasası"na dikkat çekmek amacıyla hasta, hasta yakını ve uzmanlarla birlikte etkinlik düzenleyecek.

- Fotoğraf sanatçısı Veysi Altay, Tütün Deposu'nda (Lüleci Hendek Cad. No:12 Tophane) saat 19.30'da, "Cumartesi Anneleri ve Kayıplar Sergisi" adlı resim sergisini açacak. Açılışa Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sezan Aksu ve Rakel Dink'in de katılması bekleniyor.

- Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği, derneğin genel merkez binasında (Şehit Kamil Balkan Cad. No.114 Ada Parkı yanı) saat 11.00'de, "Bulgaristan Türklerinden yeni CHP yönetimine sitem" konulu basın toplantısı düzenlenecek.

- Sevgi Bayrağı, Kayseri'den Nevşehir il sınırında Vali Bilici tarafından teslim edilecek.

- Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Genç Girişimciler Zirvesi Yılın Genç Girişimcisi Ödül Töreni, saat 18.45'te Anemon Otel'de yapılacak.

-Devlet Tiyatroları 2'nci Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, Studio Festi'nin saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda sergileyeceği 'Doğal Yapaylık' adlı gösteri ile başlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Galatasaray, Konyaspor'la oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 10.45'te basına kapalı antrenmanla başlayacak.

- Fenerbahçe günü izinli geçirecek.

- Normal sezonu tamamlanan Beko Basketbol Ligi'nde, şampiyonun belirleneceği Play-off serisine 2 maçla devam edilecek. Olin Edirne ile Banvit saat 18.30'da Mimar Sinan Spor Salonu karşılaşacak. Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown ise saat 20.30'Da BJK Cola Turka Arena'da karşı karşıya gelecek.

İHA

Cihan Haber Ajansı Gündemi

17 Mayıs Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Irak Vilayetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Turhan Müftü'yü kabul edecek. (14.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenecek, toplu açılışları yapmasının ardından Malatya'da mitinginde konuşacak. Erdoğan, Malatya'da bazı tesislerin toplu açılışını da yapacak. (13.30-15.00-17.30-19.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu ve Giresun'da halka hitap edecek. (14.00-16.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Karaman'da halka hitap edecek. (17.30)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, parti merkezinde Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açacak. (10.30)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Emekli Birsen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı'yı genel merkezde kabul edecek. BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Kazan'da BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç ise Bala'da seçim çalışması yapacak. (11.30/10.30/11.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Çukurambar Mado'da gazeteciler ile kahvaltılı sohbet toplantısı yapacak. Kamalak daha sonra Çıkrıkçılar Yokuşu'nda esnaf ile buluşacak. (10.00/14.30)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin yaptırdığı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun açılışını yapacak. (12.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Narman ve Şenkaya'da seçim mitingi düzenleyecek. (11.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in katılımıyla Ankara Rixos Otel'de 2. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu gerçekleşecek. Dinçer ayrıca ASO toplantısına da katılacak. (10.00/14.30)

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Irak'tan gelen heyeti bakanlık binasında kabul edecek. (10.00)

THK uçakları bu sefer engelli çocukları uçuracak. (10.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, G-20 Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılmak için Seul'e gidecek. (15.00)

Başbakan Erdoğan, ABD Büyükelçisi Rıccıardone'yi, Yenimahalle Heliport'ta kabul edecek. (11.30)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Rixos Otel'de Uluslararası Kooperatifçilik Konferansı'na katılacak. (09.15)

Fransız tırmanışçı Alain Robert, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek binası İstanbul Saphire'e tırmanacak. (13.00)

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki çatışmada öldürülen 12 teröristten birinin cenazesi dün gece Diyarbakır'a getirildi. Cenaze bugün Bingöl'e götürülecek. (09.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butanis ile görüşecek. (11.30)

TOKİ tarafından Diyarbakır Çölgüzeli mevkisinde yaptırılan 456 konutun kura çekimi yapılacak. (10.00)

SPOR

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: Fenerbahçe maçında tüm Türkiye'nin alkışlayacağı bir Sivasspor izleteceğiz. (Özel)

Olin Edirne?Banvit, Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi maçlarına devam edecek. (18.30)

Spor Toto Süper Lig'de son hafta maçlarının hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber