81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 22:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hayrünnisa Gül'ün himaye ettiği 81 İlden 81 Yıldız Projesi'nin 2011 yılı tanıtım toplantısı, Köşk'te yapıldı. Renkli anların yaşandığı salonda birçok ünlü isim de bulunuyordu.

Toplantıya, Hayrünnisa Gül'ün yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve eşi Reyhan İsen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, sanatçılar Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Emre Aydın, Seren Serengil, basketbolcular Mehmet Okur ve Harun Erdenay, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, il temsilcileri, öğrenciler ve medya temsilcilerinden oluşan davetliler katıldı.

Projenin ve 2011'in yıldız öğrencilerinin tanıtıldığı film ve slayt gösteriminin yapıldığı toplantıda, davranış bilimleri uzmanı ve yaşam koçu Banu Gökçül, ''keskin zeka, sağlam beden, özgür ruh'' temalı sunum yaptı. Odaklanma ve geleceğe ilişkin hedef belirleme konusunda yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Gökçül'ün, salondakilerin gözlerini kapatarak, 2021, 2016 ve 2012 yıllarında ne olmak istedikleri ve ne hayal ettiklerine ilişkin yönlendirmelerine Hayrünnisa Gül de uydu.

2010 yılının Uşak ili yıldızı Berna Özyayla ve 2011 İstanbul yıldızı Uğur Aktaş, projede yer almaktan duydukları mutluluğu belirterek Hayrünnisa Gül'e projeyi himaye etmesinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda, genç sanatçı Emre Aydın da piyanoya eşlik ettiği akustik gitarıyla bazı şarkılarını seslendirdi.

''EN BÜYÜK SERVET EĞİTİMLİ İNSAN''

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül yaptığı konuşmada, tarihin hiçbir döneminde eğitimin bir ülke için günümüzdeki kadar önemli olmadığını belirtti. Günümüzde, milletlerin en büyük servetinin eğitimli insan gücü olduğunu vurgulayan Gül, bilgi üreten nitelikli insan gücünün, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimin temel kaynağı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu dile getiren Hayrünnisa Gül, nüfusun yüzde 55'inin gençlerden oluşmasının Türkiye için önemli bir avantaj olduğunu kaydetti.

Gül, her alanda istikrarlı bir gelişme gösteren ve dünyanın yükselen devletleri arasında yer alan Türkiye'nin, bu potansiyelini çok iyi değerlendirmesi ve genç nüfusu iyi bir eğitimle nitelikli iş gücüne dönüştürmesi gerektiğinin altını çizdi. Devletin bu amaçla bütün kaynaklarını seferber ettiğini anlatan Gül, son yıllarda bütçeden eğitime ayrılan payın ciddi ölçüde artırıldığını, birçok önemli projeye imza atıldığını, okullaşma ve eğitime katılan öğrenci sayısında büyük bir artış yaşandığını belirtti.

Türkiye gibi 20 milyon öğrencinin yaşadığı bir ülkede, yalnızca devlet imkanlarıyla modern çağın gerektirdiği eğitim standardını yakalamanın pek de mümkün olmadığını ifade eden Gül, bu noktada herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Hayrünnisa Gül, eğitim alanında devlet-vatandaş işbirliğiyle çok güzel bir sinerji oluştuğunu görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, çok sayıda hayırseverin çocuklara ve eğitime harcanan paranın yarınlara yapılan yatırım olduğu bilinciyle okul, derslik, yurt yaptırdığını, burs verdiğini ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek sağladığını kaydetti.

''Eğitimin önemine inanan ve kendi çocuklarına olduğu kadar ülkemde yaşayan bütün çocuklara karşı sorumluluk hisseden bir anne olarak ben de bu konuda üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum'' diyen Gül, 81 İlden 81 Yıldız projesini 2 yıl önce bu düşüncelerle hayata geçirdiklerini anlattı. İllerde valiliklerce belirlenen, derslerinde ve sporda başarılı gençleri himayelerine aldıklarını ifade eden Gül, ''Manevi anneleri olarak bu çocukları destekliyor ve karşılaştıkları her problemde yanlarında olmaya çalışıyoruz. 162 çocuklu kocaman bir aileyiz. Ne mutlu bize ki, çocuklarımız güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadılar'' diye konuştu.

Projede yer alan öğrencilerin okullarında ve sporda önemli başarılara imza attığını ve kendilerini gururlandırdığını belirten Gül, ''Onlarla ne kadar övünsek azdır'' dedi ve öğrencileri kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

''İMKANSIZLIK İÇİNDE HAYATA MEYDAN OKUYORLAR''

Projeye, pırıl pırıl 81 çocuğun daha katıldığını kaydeden Gül, şöyle konuştu:

''Hepsinin ortak noktası, içinde bulundukları tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan, yorulmadan çalışmaları ve başarılı olmak için hayata meydan okumaları. Bundan sonra bu mücadelelerinde biz de onların yanında olacağız ve elimizden geldiğince onlar için hayatı kolaylaştırmaya çalışacağız ki, akademik ve sportif faaliyetlerine yoğunlaşabilsinler. İnanıyorum ki, sevgi ve şefkatle dokunabildiğimiz her bir yıldızımız, bizlerin de desteğiyle yalnızca kendi yarınlarını değil, ülkemizin yarınlarını da daha sağlam temeller üzerine inşa edecekler. Bu nedenle buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum; gençlerimize sahip çıkalım. Unutmayalım, gençlerimiz geleceğimizdir.''

Gençlere de seslenen Hayrünnisa Gül, geleceğin gençlere emanet olduğunu, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne gençlerin çıkaracağını vurguladı. ''Biz size güveniyoruz, siz de kendinize güvenin'' diyen Gül, gençlerden hedeflerini yüksek tutmalarını istedi. Hayrünnisa Gül, azim ve gayretle çalışarak ulaşılamayacak hedef olmadığının altını çizerek, ''Yeter ki kararlı olun, ne istediğinizi bilin'' diye konuştu.

Gençlerden bol bol okumalarını, araştırmalarını ve sorgulamalarını da isteyen Gül, şöyle devam etti:

''Tarihimizi, kültürümüzü, kimliğimizi, kısacası bizi biz yapan ve bir arada tutan değerleri ancak bu şekilde özümseyebilirsiniz. Üzülerek görüyorum ki, gençlerimiz çok fazla kitap okumuyor. Oysa kitap, dilimizi doğru kullanmanın, etkili konuşmanın, güzel yazı yazmanın, edebiyatın, sanatın, bilimin en önemli anahtarıdır. Başarının da ilk adımıdır. Her anne gibi ben de sizlerden başarı bekliyorum. Ancak benim için başarılı olmanızdan daha önemlisi dürüst, ilkeli, ahlaklı kısacası iyi insanlar olmanız. Başarılarınız kadar duruşunuzla, kişiliğinizle de sizden sonrakilere örnek olmalısınız. Unutmayın ki, biz artık bir aileyiz ve sizlerin yapacağı her hata beni de üzecektir. Hepinizin bu sorumluluk duygusuyla, hassasiyetle hareket edeceğinize inanıyorum.''

Gül, konuşmasının sonunda projeye sahip çıkan ve destek veren kurumlara teşekkür ederken, Türkiye'nin yıldızlarının her geçen gün artması temennisinde bulundu.

Toplantının ardından davetlilere resepsiyon verildi.

PROJE

81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi, Hayrünnisa Gül'ün himayesinde, il milli eğitim müdürlüklerinin iş birliğinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi. Projeyle 81 ilden eğitimlerinde veya sporda başarılı, maddi imkansızlık içinde bulunan orta öğretim kurumları 9, 10, 11. sınıf öğrencileri arasından valiliklerce seçilen 81 yıldızın eğitimine destek olunuyor.

Eğitime katkı konusunda toplumsal bilinçlendirmeyi arttırmak, bu konuda bireysel ve kurumsal açıdan topluma örnek olmak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın önemine vurgu yaparak sağlıklı nesiller yetiştirmenin temel şartlarından biri olan spora dikkat çekmek, anne-baba ve tüm ilgililerin desteğiyle gençleri spora teşvik etmek, projenin başlıca hedefleri arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber