Eski bakan Güçlü: Kılıçdaroğlu'nda onur varsa, nerede, ne zaman yalvardığımı ispatlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, "Bakanlıktan alınmamla ilgili gerekçe, Sayın Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi 'yolsuzluk' olsaydı, 2007 seçimlerinde yeniden aday gösterilmezdim. Bakan ve milletvekili olarak toplam 8.5 yıl görev yaptığım dönemde, bugüne kadar ne vatandaştan, ne basından, ne muhalefetten, ne Sayın Başbakan'dan ima yolu ile bile olsa yolsuzluk eleştirisi almadım" dedi.

Güçlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı eski bakanların yolsuzluk yaptığı yönündeki sözleriyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, 2005 yılı haziran ayında Tarım Bakanlığından ayrıldıktan sonra yaklaşık 2 yıl daha milletvekilliği yaptığını hatırlattı.

2007 seçimlerinde kendi şehrinden liste başı olarak aday gösterildiğini ve yeniden milletvekili seçildiğini kaydeden Güçlü, "Bakanlıktan alınmamla ilgili gerekçe, Sayın Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi 'yolsuzluk' olsaydı, 2007 seçimlerinde yeniden aday gösterilmezdim. Bakan ve milletvekili olarak toplam 8.5 yıl görev yaptığım dönemde, bugüne kadar ne vatandaştan, ne basından, ne muhalefetten, ne de Sayın Başbakan'dan ima yolu ile bile olsa yolsuzluk eleştirisi almadım" ifadelerini kullandı.

Siyaseti bir takım oyunu olarak nitelendiren ve takımlarının antrenörünün de Başbakan Erdoğan olduğu belirten Güçlü, şunları kaydetti:

"Bir antrenörün maçın akışı içinde oyuncu ve sistem değişikliği yapması nasıl makul ise Başbakanın da süreç içinde bakanları ve hatta kabineyi büyük ölçüde değiştirmesi, Hükümetin başarılı olması için gerekli olabilir. Her şeyden önce ben bu partinin kurucularındanım ve bu siyasi hareketi çok önemsiyorum. Çok da başarılı olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki dönemde de yapılacak çok önemli işlerin olduğunu biliyorum. Şimdi ben Meclis kadrosunda değilim ama bu partinin hem üyesi hem de gönüllüsüyüm. Bundan sonra da partimin başarısı için çaba sarf etmeye devam edeceğim."

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması öncesinde kendisiyle görüşmesini beklediğini ifade eden Güçlü, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bize 'zerre kadar onurunuz varsa' diyen Kılıçdaroğlu'na ben de diyorum ki: Kendisinin zerre kadar onuru varsa kendisiyle ne zaman görüştüğümü, nerede ve ne zaman kendisine sığındığımı, yalvardığımı, dürüstlüğümü onaylamasını beklediğimi, adımla ilişkilendirdiği yolsuzluk iddialarını ispatlamasını bekliyorum. Herkesi onur sınavından geçiren Kılıçdaroğlu, bu iddialarını, onurunu ortaya koyarak ispatlamak zorundadır.

Anladığım kadarı ile Sayın Kılıçdaroğlu, seçimin yüksek heyecanı nedeniyle akıl tutulmasına maruz kaldı. Ben bu tartışmanın olduğu süreçte 20 gündür yurt dışındaydım ve geleli 3 gün oldu. Kendisi ile hiçbir şekilde görüşmedim, dolaylı da olsa mesaj göndermedim. Benim adımı kullanarak, kendisine gittiğimi söylüyor. Çok ayıplıyorum ve sergilediği bu nezaketsiz tavrından dolayı kınıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber