Sağlıkçılar Başbakanlık önünde şiddeti protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2011 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) bağlı bir grup, Başbakanlık önünde son günlerde yaşanan şiddet olaylarını protesto etti.

Başbakanlık önünde atılan sloganların ardından grup adına SES Genel Mali Sekreteri Şinasi Dursun bir basın açıklaması yaptı. Dursun, "Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, bu bayramda milyonlarca gencimiz, işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlik sarmalında boğulmaktadır. Diğer yanda gençlere sunulan ölmek ve öldürmek seçeneği acıdan başka bir şey ifade etmemektedir" dedi.

Silahların konuştuğu bir ortamda bütün seslerin anlamsızlaştığını belirten Dursun, "Irkçı, şoven histerinin yaratacağı toplumsal felaketleri biliyoruz. Savaş ve şiddet ortamının en önemli halk sağlığı problemi olduğunu da biliyoruz" ifadelerini kullandı.

SES tüzüğünün amaçları içerisinde savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın hedeflendiğini hatırlatan Dursun, "Ülkemizde ve dünyada savaşa karşı kalıcı barışın yaratılmasına katkıda bulunmayı, her türlü baskıcı yönetime karşı demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesini sağlamak hedefiyle faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, baskıya karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların eşitliği, özgürlüğü ve kardeşliği için mücadele edeceğiz" dedi.

Dursun, "Ülkemizde kalıcı barışın tesis edilmesi en acil görevimizdendir. Bu görevi yerine getirmek, varlık gerekçesi insanı yaşatmak olan biz sağlık emekçileri başta olmak üzere tüm emekçilerin sorumluluğu ve ortak çıkarıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber