Antalya'da 19 Mayıs töreninde protokol karmaşası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2011 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katılımıyla bir tören düzenlendi. Tören başlamadan önce protokol üyelerinin duracakları yerlere ilişkin bir karışıklık yaşandı. Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği'nde yaklaşık bir süre önce yapılan değişikliğe rağmen, yönetmeliğin eski haline göre sıralanan protokol üyelerini, valiliğin protokol görevlisi uyardı.

Protokol üyeleri, yeni yönetmeliğe göre ilk sırada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yanında Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz şeklinde sıralandı. Bu sıralama yapılırken tören alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, kendisinden önceki yönetmelik değişikliği uyarısından habersiz şekilde Bakan Gönül'ün yanında durdu. Bakan Gönül'ün yanlış yerde durduğunu düşünen Akaydın, Gönül'e "Siz karıştırmış gibisiniz sayın bakanım" diye seslendi. Kendisine "Normal değil mi?" cevabını veren Bakan Gönül'e Akaydın, gülerek, "Burası normalde komutanın yeri de onun için" diye cevap verdi. Bakan Gönül ile Başkan Akaydın arasında geçen kısa diyaloğun ardından Akaydın, yönetmeliğin yeni şekline göre protokol üyelerinin en sonuna geçti.

Bakan Gönül, Atatürk Anıtı'na üzerinde "Milli Savunma Bakanlığı" yazılı çelenk koyarken, diğer katılımcılar da kurumları adına anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Ahmet Altıparmak Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Altıparmak, deftere şunları yazdı:

"Türk gençliğine Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan ettiğiniz bu anlamlı günümüzde, ülkemizin geleceği olan gençlerimizle ve tüm milletimizle kenetlenerek, ülkemizi gösterdiğiniz hedefe taşıyabilmek için azim ve kararlılıkla gösterdiğiniz aydınlık yolda ilerliyoruz. Kurduğunuz çağda ş Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhuriyet'in tüm kurumlarına sahip çıkmanın bilinci ve sorumluluğu içinde, görevimizin başındayız. Emanetinize sonsuza kadar canımız pahasına sahip çıkacağız."

Törenin tamamlanmasından sonra Bakan Gönül ve protokol üyeleri, Antalya Orduevi Mehmetçik Parkı'nda bir süre dinlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber