Liseli öğrenciler YÖK Başkanı'nı protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2011 19:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir grup öğrenci, YGS'nin kaldırılıp yerine yeni sınav sistemi getirilmek istenmesini protesto etti.

Ellerinde "Parasız eğitim sınavsız üniversite istiyoruz" yazılı pankartlar bulunan öğrenciler, öğle saatlerinde Galatasaray Lisesi önünde toplandı. YGS'nin kaldırılıp yerine yeni sınav sistemi getirilmek istenmesini eleştiren öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı protesto etti. Bir süre oturma eylemi yapan grup adına konuşan Hasan Mert Kaynar isimli öğrenci, "Sınav sistemini bir yapboza çevirdiler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Geçen yıl YGS diye değiştirdiler, şimdi de, yeni bir

sınav sisteminden bahsediyorlar. Neticede bu sınavlar bizim geleceğimizi belirleyen sınavlar. Biz de bu tutarsızlıkları protesto etmek için buraya geldik. Üniversite hakkımızı savunmak için geldik. Şifreydi kopyaydı derken, geleceğimizi çalıyorlar. Şimdi de yeni bir sınav sisteminden bahsediliyor. Biz sınavların kalkmasını istiyoruz, yeni bir sınav istemiyoruz. Biz ÖSYM'nin kapanmasını istiyoruz" dedi.

Duygu Borus ise, "Ben geçen yıl sınava katıldım, fakat yanlış tercih nedeniyle kazanamadım. Bu yıl da sınava girdim YGS'de şifreleme çıktı. Her şey allak bullak oldu. ÖSYM Başkanı çeşitli açıklamalarda bulundu, düzenimiz sarsıldı. Biz parasız eğitim, sınavsız üniversite istiyoruz. Bugün de haberlerde öğrendik ki yeni bir sınav sitemi gelecekmiş. Yine sistem değiştiriliyor. Ben sınavsız üniversite istiyorum" diye konuştu.

Grup, oturma eyleminin ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber