Kütahya'daki konutların sadece yüzde 14'ü deprem sigortalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2011 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan depremle ilgili taziye açıklamasında bulundu. Açıklamada, Kütahya ilindeki konutların sadece yüzde 14'ünün deprem sigortasının olmasının fevkalade düşündürücü olduğu da vurgulandı.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan Ege, Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem sebebiyle bir açıklama yaptı. Açıklamada bölge halkına geçmiş olsun dileklerini sunan Yazıcı, şunları kaydetti:

?Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hastanede tedavi gören vatandaşlarımızın da bir an önce iyileşmelerini temenni ediyoruz. Bu büyüklükteki bir depremde can kaybı ve hasar oluşmasına üzüldük, ancak bunların sınırlı düzeyde kalması tek tesellimiz. Bu depremleri hayatlarımızı kaybetmeden, evlerimizde önemli bir hasar olmadan atlatmamız gerekir. Diğer taraftan Kütahya ilindeki konutların sadece yüzde 14'ünün deprem sigortasının olması fevkalade düşündürücüdür. Bu hadise sigortalılık oranının tüm illerimizde artırılması için ortak çabanın gerekli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber