Balıkesir'de örnek polis merkezi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2011 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mayıs'taki ziyareti sırasında gerçekleştirdiği toplu açılış töreni kapsamında kurdelesi kesilen Kuvay-ı Milliye Polis Merkezi'nin kapıları gazetecilere açılarak tanıtımı yapıldı.

Polis merkezi binasını gazetecilere gezdiren Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, hizmete yeni açılan Kuvay-ı Milliye Polis Merkezinin AB standartlarında olduğunu söyledi.

Yeni merkezde zanlılar için duş, tuvalet ve doğal havalandırma bulunduğunu belirten Aydın, polis merkezinin Türkiye'ye örnek olacağını ifade ederek şunları söyledi:

?Nezarethanelerde bayan ve erkeklerin ayrı ayrı kalabileceği bölümlerimiz mevcut. Ayrıca duş ve tuvaletler de oluşturuldu. Merkez amirinin personelle toplantı yapabileceği salon var. Engelli vatandaşlarımız hiçbir engelle karşılaşmadan merkezimize girebilecek. Hem personelimiz hem hizmet alacak vatandaşlar için temiz, ferah bir mekan oluşturuldu. Projesini de Lojistik Şube'de görev alan arkadaşlarımız çizdi. Balıkesir'e özgü farklı bir polis merkezi oluşturuldu. Bu polis merkezi Türkiye'ye örnek olacak.?

Toplum Destekli Polislik Projesi kapsamında okulların tatil olduğu dönemde spor yapamayan gençlere yönelik başlattıkları 'Yetenek Sizden Destek Bizden Projesi'nin bu yıl da devam ettirileceğini açıklayan Aydın, ?Bu projeler sonucu toplumda çocuk suçluluğuyla ilgili ne gibi mesafe aldığımızı ölçmek her zaman mümkün değil. Suça yakın çocukları fert fert takip ediyoruz. Onların tekrar suça bulaşmamaları noktasında onları takip edip sonuç alıyoruz? diye konuştu.

Kuvay-ı Milliye Polis Merkezi Amiri Mesut Bozbağ da, merkez ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, ayrıca üç ayda bir yayımlanacak olan 'Balpolis' isimli dergiyi de tanıttı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan dergide müdürlüğün faaliyet ve çalışmalarına yer veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber