Rehber öğretmenlerden protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2011 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği üyeleri "alan dışı atamalarına karşı" Milli Eğitim Bakanlığı önü nde protesto eylemi düzenledi.

Bakanlık önünde toplanan dernek üyeleri, ellerinde "Çakma Rehber Öğretmen İstemiyorum", "PDR Bir Emek, Alan Dışı Ne demek?" pankartları taşıyarak, "Kararlıyız, Haklıyız, Kazanacağız", "Alan Dışı Atama İstemiyoruz" sloganları attı.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Tuncay Ergene, rehber öğretmen kadrosunun diğer öğretmen kadroları ile karşılaştırılmaması gerektiğini savunarak, yönetmelik gereği rehber öğretmen kadrosunda bulunan öğretmenlerin öğrencilere, velilere ve topluma psikolojik danışma hizmeti sunduğunu ifade etti.

Ergene, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanı mezunlarının, dört yıl süren eğitimin ardından psikolojik danışman olarak mezun olup okullarda "Rehber Öğretmen" kadrolarına başvurma hakkı elde ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran 2011 tarihinde yapacağı atamalarda, yaklaşık 1300 rehber öğretmen istihdam edeceğini ilan etmiştir. Ancak, ara dönemde açılan bu kadrolara atanacak yeterli sayıda rehberlik ve psikolojik danışmanlık lisans programı mezunu bulunmayacağı açıktır. Bundan dolayı, bu kadrolar felsefe ve sosyoloji mezunlarıyla doldurulacaktır. Haziran ayı sonunda, yaklaşık 2 bin rehberlik ve psikolojik danışmanlık lisans programı öğrencisi mezun olacaktır.

Haziran başında yapılacak atamada, alan dışı mezunlarla bu kadroların doldurulması, bu atamadan yaklaşık bir ay sonra mezun olacak 2000 rehberlik ve psikolojik danışmanlık lisans programı mezununun işini elinden almak demektir. Bu alan dışı atama uygulamasının mantıksal ve bilimsel hiçbir temeli yoktur. MEB'nin, rehberlik ve psikolojik danışma ve lisans programı mezunlarının atanması gereken rehber öğretmen kadrolarına, alan dışı atama yapma uygulamasına en kısa zamanda son verilmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber