Hastanesi'ndeki grev 8'inci gününde bitti/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mayıs 2011 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi çalışanlarının, çalışma koşullarının düzeltilmesi, yasal haklarının verilmesi talepleriyle başlattıkları eylem, Rektör Alper Akınoğlu'nun tüm istekleri kabul ettiklerini açıklaması üzerine 8'inci günde sona erdi.

Bölgenin en büyük hastanesi konumundaki bin 250 yatak kapasiteli Balcalı Hastanesi'nde geçen 16 Mayıs'ta başlatılan eylemle sağlık hizmetleri durma noktasına getirildi. Öğretim üyeleri, asistan doktorlar, hemşireler, sağlık personelinin sürdürdüğü eylemde, sağlıkçılar aciller dışında hasta kabul etmedi. Günde 150 ameliyatın yapıldığı hastanede belirli günlerde sağlıkçılar çok acil olanların dışında ameliyatlara da girmedi. Eylemin 8'nci gününde hastanenin poliklinikler girişinde toplanan sağlıkçıları

Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu ziyaret etti. Rektör ve hastane yönetimiyle kendisinin de görüşeceğini belirten Bilaloğlu yaptığı açıklamada, "Daha önce Sayın Başbakan, benimde içinde olduğum eylem yapan hekimlere, 'Çalışmak istemeyen gitsin' dedi. Ama biz çalışmak istiyoruz. Biz emeği ile var olan insanlarız. Ama değerimiz bilinsin istiyoruz. Bizler muhataplarımızı bir inatlaşma noktasına itmeye çalışmıyoruz. Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz. Çalışanlarının insanca yaşama taleplerini kabul etmek bir meziyettir" dedi.

İSTEKLER KABUL EDİLDİ

Daha sonra hastaneye gelen Rektör Alper Akınoğlu, TTB Genel Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu ve eylemci temsilcileri ile görüştü. Bu görüşmeden sonra açıklama yapan Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tolga Akçan, tüm isteklerin kabul edildiğini açıkladı. Daha sonra eylemcilerin arasına gelen Rektör Alper Akınoğlu da tüm isteklerin kabul edildiğini belirterek, 1 Haziran'dan itibaren döner sermaye bütçesinde değişiklik yapacaklarını söyledi. Tüm çalışanların memnuniyetinin çok önemli olduğunu belirten Akınoğlu şöyle konuştu: "Biz bütçe içinde neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Şu anda bütün çalışanlarımız, asistan doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık personelimiz kesinlikle mevcut durumlarından geri gitmeyecek. Durumları iyileştirilecek. Bunu da 1 Haziran'dan itibaren uygulayacağız. TTB Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu'na da teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan açıklamanın ardından sağlıkçılar, çalınan müzik eşliğinde uzun süre eğlendi. Ayrıca eylemci sağlıkçılar, yarın sabahtan itibaren hasta kabulünün başlayacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber