24 Mayıs 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 24 Mayıs 2011 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.30'da Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i, saat 14.30'da Sri Lanka, El Salvador, Maldivler, Kenya ve Honduras Büyükelçilerini, saat 16.00'da ise Danıştay Başkanı Mustafa Birden'i kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Saat 10.30'da Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i kabul edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; saat 13.30'da Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenecek, saat 15.00'te Şırnak İlahiyat Fakültesi'nde toplu açılış törenine katılacak, saat 17.30'da Batman Valiliği önünde halka seslenecek, saat 19.00'da Batman Valiliğini ziyaret edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, saat 09.30'da Dünya Bankası ve DPT tarafından düzenlenen ''Dünya Kalkınma Raporu 2012: Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma İstişare Toplantısı"na katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 11.00'de MTA Tabiat Tarihi Müzesi'nin açılışına katıldıktan sonra saat 13.00'te Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi'nin "Türkiye'de Sağlık Sistemlerinin Krize Hazırlık Değerlendirmesi Raporu''nu sunacağı toplantıya iştirak edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 09.00'da "STEAM Enerji Arz Güvenliği ve Özelleştirmeler Arenası Yeni Yatırımlar ve Üretim Özelleştirmeleri Toplantısı"na katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İMKB binası konferans salonunda (Tuncay Artun Cad. Reşitpaşa Mah/Sarıyer) saat 10.30'da düzenlenecek "Eğitime Fiziksel Katı Projesi" protokol imza törenine, saat 13.30'da ise Eyüp Stadı'nda Eyüp Belediyesi'nin düzenleyeceği 3 bin 600 öğrenciye burs dağıtım törenine katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 12.00'de Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Tedarikçiler Genel Kurulu" toplantısına (Bağlarbaşı Mah. Kumru Sok. No:10 Kat 5 Maltepe), saat 13.00'te ise Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi STK'ların katılımıyla düzenlenen yemekli toplantıya katılacak. Bağış, saat 14.30'da Maltepe Bölge Hastanesi'nde bölge sakinleri ile bir araya gelecek, saat 16.00'da Bağdat Caddesi'nde esnafını, saat 17.00'de Maltepe Spor Kulübü'nü ziyaret edecek.

ABGS Ortaköy Ofisi'nde saat 18.45'te İsveç Meclis Başkanı Per Westerberg başkanlığındaki İsveç Parlamento heyeti ile görüşecek olan Bağış, saat 19.45'te Suada Club Kuruçeşme'de Massachusetts Institute of Technology öncülüğünde kurulan MIT Enterprise Forum Turkey ve Toyota iş birliğiyle düzenlenen "50K Business Plan Competition" adlı yarışmanın ödül törenine katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 11.00-18.30 saatleri arasında Konya'nın Çeltik, Yunak, Tuzlukçu ilçelerini ziyaret edip halka seslenecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saat 17.00'de Sakarya'da kapalı spor salonu temel atma töreni ile olimpik yüzme havuzu açılış törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, saat 12.00'de Ankara milletvekili adayları ile Ulus'ta esnafı ziyaret edecek.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 12.00'de Ulus, Kızılay ve Balgat'ta seçim otobüsüyle halkı selamlayacak, Balgat'ta esnaf ziyareti yapak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türk Hava Kurumu, saat 10.00'da GATA ve TSK Rehabilitasyon Bakım Merkezlerinde tedavi gören gazileri tesislerinde konuk edecek ve başkent turu yaptıracak.

- TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in katılımıyla saat 10.15'de Ankara Sanayi Odası'nda ''Aile Şirketleri Semineri'' yapılacak. Boyner, saat 11.45'te ''Bu Gençlikte İş Var'' projesi ''İyi İş Fikirleri Yarışması'' kapanış ve ödül töreninde de açılış konuşmasını yapacak.

- Hazine, 7 yıl vadeli değişken faizli tahvil ihalesi düzenleyecek.

- Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığınca saat 13.30'da, Tohum Tanıtım Grubu çalışmalarının 2'ncisi yapılacak.

- Avrupa Kriminal Laboratuvarlar Organizasyonu Narkotik ve Psikotrop Madde Çalıştayı Grubu 17. Yıllık Toplantısı, saat 16.00'da Jandarma Kriminal Daire Başkanlığının ev sahipliğinde Midi Otel'de yapılacak.

- UNICEF, saat 10.00'da Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve DPT iş birliğiyle düzenlenen ''Çocuk Yoksulluğu ile Mücadele Çalıştayı'' Niza Park Otel'de gerçekleştirilecek.

- Türk Tabipler Birliği, saat 11.30'da "Sağlıklı Seçim ve Seçimlerde Sağlık" konulu bir basın açıklaması yapacak.

- Eğitim-Sen 5 No'lu Üniversiteler Şubesi, saat 12.30'da YGS soruşturması kapsamında bir eylem gerçekleştirecek.

- Türkiye Şeker Sanayi İşçileri Sendikası, saat 10.00'da bir basın açıklaması yapacak.

- Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Başkanlığı tarafından, 10.00-17.00 saatleri arasında "Foto Safari ve Çocuk Gözüyle Dünya" başlıklı resim şenliği düzenlenecek.

- Hindistan Büyükelçiliğinin katılımıyla saat 18.30'da Hint mutfağı ve kültürünün tanıtılacağı bir festival düzenlenecek.

- Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Taner Yücel, İstanbul Ramada Plaza Otel'de saat 10.30'da, 18. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi kapsamında düzenlenecek "Meslek Sorunları Sempozyumu" ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Halkın Hukuk Bürosu ve KESK Şubeler Platformu , İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.45'te, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sırasında "Parasız eğitim istiyoruz, alacağız" pankartı açan Gençlik Federasyonu öğrencileri hakkında görülecek davanın duruşmasını izleyecek.

- Cumhuriyet Güç Birliği İstanbul 2. bölge milletvekili adayı E. Org. Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, saat 11.30'da Emekli Sandığı Etiler Dinlenme Evi'ni (Nispetiye Cad. No: 55 Etiler (Dünya Göz Hastanesi karşısı), saat 15.00'te de Konut Sendikası'nı (Selahattin Pınar Cad. Aralık Sok. EL-1 Han NO:9/1 Mecidiyeköy) ziyaret edecek.

- AK Parti milletvekili adayı Bülent Turan, Bağcılar Meydanı'nda saat 12.30'da, "Bir Molla" adlı kişisel sergisinin açılış törenine katılacak.

- İstanbul Tabip Odası, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kütüphanesi önünde saat 12.30'da, Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- Avrupa Yeşiller Partisi Üyeleri Jacqueline Cremers, Anne de Bour ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu milletvekili Monica Frassoni, Beyoglu Yeşil Ev'de saat 13.00'te "Fukusima Sonrasi, Secimler Öncesi Türkiye'nin Enerji ve Çevre Sorunları" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ömerli Kurtdoğmuş köyü Cavidan Hanım Çiftliği mevkiinde, saat 14.00'te, 2011 Yılı Baraj Havzaları Ağaçlandırma Projesi kapsamında düzenlenen İ.B.B. Ağaç Dikim Töreni'ne katılacak.

- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, saat 17.30'da Balat sahilinde düzenlenen "Romen Şenliği" etkinliklerine katılacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- İstanbul Haliç'te 5'incisi gerçekleşecek olan Dragon Bot Yarışları Festivali'nin basın toplantısı, saat 11.00'de TSYD'de gerçekleştirilecek.

- Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman, saat 14.00'de Avrupa Koleji'nde yapılacak 8. Spor Şöleni'ne katılacak.

- Fenerbahçeli futbolculardan Semih Şentürk, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Selçuk Şahin ve Bekir İrtegün, saat 15.00'te Adidas Cevahir Mağazası'nda taraftarlarla buluşacak.

- Galatasaray Kaptanı Arda Turan, saat 13.00'te mezun olduğu Bayrampaşa Yahya Kemal İlköğretim Okulu'ndan 90'a yakın öğrenci ile birlikte "Dinozorlara Yolculuk Sergisi"ni ziyaret edecek. (Torium Alışveriş Merkezi, Haramidere - Esenyurt, E5 üzeri)

- Beko Basketbol Ligi Play-off yarı final serileri, saat 20.00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen maçı ile start alacak.

İHA

24 Mayıs Salı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Şırnak ve Batman'da düzenleyeceği mitinglerde halka seslenecek. (13.30/17.00)

Emekliye ayrılacak olan Yargıtay Başkanı Hasar Gerçeker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretlerinde bulunacak. (11.30/10.30)

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde Danıştay Başkanı Mustafa Birden'i kabul edecek. Gül ayrıca köşkte Sri Lanka, El Salvador, Maldivler ve Kenya büyükelçilerinin sunacakları güven mektubunu kabul edecek. (16.00/14.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Artvin'deki mitinglerinde konuşacak. (10.00-13.00-15.30-17.30)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muğla ve Denizli'de partisinin mitingine katılacak. (14.00/17.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sheraton Otel'de ''Dünya Kalkınma Raporu 2012' toplantısına katılacak. (09.30)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelecek. Memur-Sen'in ?500 Altın Çocuğa 500 Altın Programı'na katılacak, sosyal tesis açılışı yapacak. (09.30/16.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün Ankara'daki toplantısına katılacak. (13.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hilton Otel'de ''Enerji Arz Güvenliği? toplantısı ile MTA Tabiat Tarihi Müzesi'nin açılışında bulunacak. (09.00/11.00)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı ve İMKB arasındaki 'Eğitime Fiziksel Katkı Projesi Protokolü' imza töreni ile Eyüp Belediyesi'nin Eyüp Stadyumu'nda düzenlediği 3 bin 600 öğrenciye burs dağıtım törenine katılacak. (10.30/13.30)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, THY, THY Teknik A.Ş ve Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında THY Genel Müdürlük binasında yapılacak 'Ortak Girişim Sözleşmesi' imza törenine katılacak. (09.30)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da esnaf ziyaretleri yapacak. (12.00/12.00)

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi tarafından ortaklaşa ?Gül Şehri Diyarbakır Sempozyumu' düzenlenecek. (13.30)

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Ankara Sanayi Odası'nın toplantısına katılacak. (10.15)

SPOR

Spor Toto 3. Lig play-off maçlarına Eskişehir ve Ankara'da oynanacak Gümüşhanespor ? Darıca Gençlerbirliği, Sancaktepe Belediyespor - Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Beylerbeyi - Denizli Belediyespor ve Afyonkarahisar ? Altınordu karşılaşmalarıyla devam edilecek. (17.00/20.00)

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Şişli Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği ?Ustalara Saygı' gecesinin ilki gerçekleştirilecek. (19.00)

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen karşı karşıya gelecek. (20.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber