Çubukçu: MEB'nın bütçesi ilk kez birinci oldu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2011 16:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bütçesinin genel bütçe içerisinde ilk kez AK Parti Hükümeti döneminde birinci sıraya oturduğunu söyledi.

Eyüp Belediyesi'nin 3 bin 600 öğrenciye burs dağıtım töreni Eyüp Stadı'nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde maddi katkıda bulunmak isteyen belediye, ilk dönem 200 TL vermişti. Öğrenciler, ikinci dönem de bursların diğer taksitini almak için stada akın etti. Burada müzik eşliğinde halaylar çeken öğrenciler, sınav öncesinde stres attı. Öğrencilere burada döner ve lokma tatlısı ikram edildi.

Törene katılan Nimet Çubukçu, eğitimin AK Parti hükümetinin felsefesinde önemli ayaklarından bir tanesi olduğunu söyledi. MEB bütçesinin ilk kez kendi dönemlerinde birinci bütçe olduğunu belirten Çubukçu, ?MEB bütçesi genel bütçe içerisinde ayrılan payda birinci sırıya oturdu. Eğitime yapılan bu yatırımlar karşısında 8,5 yılda 163 bin dersliğin yapımını tamamladık. Gençlerimizi bilgisayar sistemi, bilişim teknoloji sınıfları ve her okulda internet erişimi sağladık. Bu yaptıklarımız ülkemizin geleceğine yani sizlere yapılan yatırımlardı. Bunun karşılığında sizler de daha çok çalışarak ülkemizi aydınlığa kavuşturacaksınız. Üniversite sınavlarına az bir zaman kala, bugünün sizlere moral olmasını diliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber