Lise öğrencilerinden bakan Çubukçu'ya 'şifre istemiyoruz' tepkisi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2011 17:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Alibeyköy Lisesi son sınıf öğrencisi Mutlu Nogay'ın " Okulumuzun yanında meslek lisesi istemiyoruz " talebini dinleyen Bakan Nimet Çubukçu'ya aynı lisenin öğrencileri ÖSYM'yi protesto ederek, " Şifre İstemiyoruz " " Şifre Olmasın " diye bağırdı.

*Alibeyköy Lisesi Son Sınıf Öğrencisi Mutlu Nogay:

" Bizim okulumuz meslek lisesi yapıldı bu yıl. Bizim yan okulumuz ise, Alibeyköy Teknik Endüstri Meslek Lisesi. İki tane meslek lisesini yan yana istemiyoruz biz ne kadar mezun olsak da.Bakana ilettik. Benim duyduğuma göre onun imzasına kalmış şu anda.Tamam yapacağız dedi o kadar. Geçti gitti zaten. İnşallah yapar. "

" Arkasından bir de " ÖSYM'de şifre istemiyoruz. " diye bağırdık, onu da duydu mu bilmiyorum "

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Eğitim Yardımı Dağıtımı töreni Eyüp Stadında düzenlendi. Eyüp ilçesinde bulunan okullardan öğrencilerin katıldığı programa Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören programı sırasında, okulları Alibyeköy Lisesiyken, Ahievran Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilen son sınıf öğrencileri Bakan Çubukçu'ya " Şifre İstemiyoruz " diye bağırdı.

ÖĞRENCİLERE 200 TL EĞİTİM YARDIMI

Eyüp Belediyesi tarafından Eyüp Stadında eğitim yardımı dağıtım programı ve gençlik şöleni adı altında bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Eyüp ilçesindeki okullardan öğrenciler ile aileleri katıldı.Birinci sömestrda lise son sınıf öğrencilerine verilen 200 liranın ikinci bölümünün dağıtıldığı etkinlikte öğrenciler gönüllerince eğlendi. Mehter takımının şarkılarına eşlik eden gençler, pop müzik ve türküler eşliğinde oyun oynayarak stres attı.Öğrenciler etkinlik öncesi kurulan standlarda döner, ayran ve lokma yemeyi de ihmal etmedi.

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN BAKAN ÇUBUKÇU'YA " ŞİFRE İSTEMİYORUZ " ÇIKIŞI

Etlkinlikte konuşan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, etkinlikte lise son sınıf öğrencilerine birinci dönem verdikleri eğitim yardımının ikinci bölümünü vermek için biraraya geldiklerini kaydetti. Kavuncu, " Amacımız üniversite sınavına girerken,ufak da olsa öğrencilerimize bir katkıdır. İhtiyacınız neyse bu bizden ufak da olsa bir katkıdır " diye konuştu. Ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu sahneye çıkarak öğrencilere hitap etti. Bakan Çubukçu'nun konuşurken sağ elinin sargılı olması dikkatlerden kaçmadı. Bakan Çubukçu, konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin bakanlıkların sahip olduğu bütçeler arasında birinci bütçe olduğunu kaydetti. Bakan Çubukçu, öğrencilere " Üniversite sınavına çok az bir zaman kala hem bu çalışmanın hem de bugün burada geçireceğiniz günün moral olmasını diliyorum " dedi. Çubukçu konuşmasının ardından, öğrencilere sembolik olarak 200 liradan oluşan eğitim yardımını verdi. Ardından da sahneden indi. Bu sırada Alibeyköy Lisesi son sınıf öğrencisi Mutlu Nogay, Bakan Çubukçu'ya okuduğu lise olan Alibeyköy Lisesi'nin yanına Alibeyköy Endüstri Meslek Lisesi'nin yapılmasını istemediklerini söylemek istedi. Öğrenci Mutlu Nogay'ın talebine " Tamam " cevabını veren Bakan Çubukçu'ya bu kez aynı lisenin öğrencileri " Şifre istemiyoruz " ," Şifre olmasın " diye bağırdı. Bakan Çubukçu ise, " Şifre İstemiyoruz " , " Şifre Olmasın " sözleri arasında öğrencilerin arasından ayrıldı. Aracına doğru yönelen Bakan Çubukçu makam aracına binerek Eyüp Stadından ayrıldı.

"YAN YANA İKİ MESLEK LİSESİ İSTEMİYORUZ "

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya talebini dile getiren Alibeyköy Lisesi son sınıf öğrencisi Mutlu Nogay ise, " Bizim okulumuz meslek lisesi yapıldı bu yıl.Ahievran Endüstri Meslek Lisesi oldu bu yıl okulumuz. Bizim yan okulumuz ise, Alibeyköy Teknik Endüstri Meslek Lisesi. İki tane meslek lisesini yan yana istemiyoruz biz ne kadar mezun olsak da. " dedi.Okullarının meslek lisesi olarak değişmesinden bu yana başarı seviyesinin düştüğünü kaydeden Nogay, " Okulumuz Eyüp'ün iyi okullarından bir tanesiyken, şu anda Eyüp'ün en kötü okullarından bir tanesi. Bu şekilde olacaksa bir meslek lisesi, biz mezun olsak da bu şekilde istemiyoruz " dedi. Bu taleplerini bakan Çubukçu'ya ilettiklerini söyleyen Nogay, " Bakana ilettik. Benim duyduğuma göre onun imzasına kalmış şu anda.Tamam yapacağız dedi o kadar. Geçti gitti zaten. İnşallah yapar. Geçen seneki başarıları çok iyiydi okulun. " dedi. Okullarının güzel temizlenmediğini de belirten Nogay bunu Çubukçu'ya söyleyemediklerini belirterek, " Onu söyleyemedim tamam deyip gidince. Arkasından bir de " ÖSYM'de şifre istemiyoruz. " diye bağırdık, onu da duydu mu bilmiyorum " diye konuştu.

Pınar ÇITAK KOYGUN - İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber