13/04/2005'in önemli gelişmeleri

Haber Giriş : 13 Nisan 2005 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer, Suriye'ye gidiyor
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Suriye ziyareti bugün başlıyor. Sezer, hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın açıklaması yapacak.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Lüksemburg'taki temaslarını tamamlayarak yurda dönecek olan Bülent Arınç, Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu'nda sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin verilen Genel Görüşme Önergesi'nin öngörüşmesi yapılacak. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kurulmasına ilişkin tasarı ele alınacak.
- Plan ve Bütçe Komisyonu, Adalet Komsiyonu, İçişleri Komisyonu toplanacak.
- AK Parti Grubu toplanacak.
- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, Brezilya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Buarque ile görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak. Erdoğan, saat 14.30'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis'i kabul edecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, İstanbul'da
- Rauf Denktaş'ın katılacağı "Milli Davamız Kıbrıs ve Rauf Denktaş Onur Günü Toplantısı", saat 14.00'ten itibaren Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenecek.

Bakanların faaliyetleri
- e-Devlet İcra Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in başkanlığında toplanacak. Şener, Tarım ve Köyişleri Bakanı Güçlü'yle birlikte, TZOB ve A.Ü. Ziraat Fakültesi tarafından Milli Kütüphane'de düzenlenen "Bitkisel ve Hayvansal Üretimde Hormon ve İlaç Kullanımı" konulu panele katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 11.00'de Ümraniye İTO İlköğretim Okulu'nda, Türk Telekom'un yürüttüğü "Eğitime Bilgisayar Desteği" projesi kapsamında, 28 ildeki lise ve ilköğretim okullarına kurulan bilgisayar sınıflarının açılış törenine katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Gaziantep'te tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulunacak. Koç, Nizip'teki Zeugma Antik Kenti'nde inceleme yapacak. Koç, daha sonra Gaziantep Valiliği, Arkeoloji Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi ve Beyazlar Konağı'nı gezecek. Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek olan Bakan Koç, "Kültür ve Turizm" konulu Kent Konseyi toplantısına katılacak.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 19.30'da Nur Batur'un Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği'ne atanması nedeniyle verilen kokteylle katılacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, saat 13.00'te Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın Ankara'da düzenlediği "2005 Yatırım Programı ve Maliye Politikaları" konulu toplantıya katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bursa'da Bosch firmasını ziyaret edecek. Coşkun, Yalova Uluslararası Süs Bitkileri Fuarı'nın açılışına katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da yapılacak Vakıfbank'ın 51. yıl hizmet ödülleri törenine ve Profesyonel Futbolcular Derneği'nin düzenleyeceği "Futbolumun Süper Gecesi"ne katılacak.
- Devlet Bakanı Ali Babacan, IMF-Dünya Bankası yarıyıl toplantıları için ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'nde "85. Yıl Milli Egemenlik Ormanı" fidan dikim törenine katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Bulgaristan'ın Tırgovişte kentinde Şişecam tarafından inşası süren fabrikayı ziyaret edecek.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Molivyatis'in temasları
- Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis, Ankara'daki temaslarını sürdürüyor. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ile biraraya gelecek olan Molivyatis, TBMM'de Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmesinin ardından İstanbul'a gidecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, Kayseri İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve Genel Sekreteri Emirali Şimşek, saat 13.00'te Eğitim Sen'in kapatılma davası ve kadrolaşma hakkında DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret edecek.
- Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yılın En İyileri Ödülü' programının 4.'sü, saat 18.00'de başlayacak.
- TOÇ Bir-Sen Sendikası yönetici ve üyeleri, saat 10.30'da Çevre ve Orman Tazminatı'nın tasarıdan çıkartılmasını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapacak.
- Güney Kore Taekwondo Federasyonu Gösteri Takımı, saat 16.00'da gösteri yapacak.
- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından, saat 14.00'te öğrenciler tarafından çıkarılan Ceride-i Kantar adlı derginin 60. ve Fakültenin 80. kuruluş yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlenecek.
- Ankara Üniversitesi tarafından, saat 10.00'da 'Bitkisel ve Hayvansal Üretimde Hormon ve İlaç Kullanımı' konulu panel düzenlenecek.
- Altınokta Körler Derneği tarafından, saat 14.00'te "Altı Nokta'nın Sesi ve Körlere Yönelik Yayıncılık" konulu panel düzenlenecek.
- Beykoz Çavuşbaşı'nda Hazine arazisi üzerine inşa edilen kaçak binalar, İBB İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından, saat 11.00'den itibaren yıkılacak.
- Bakırköy Belediyesi ekipleri, saat 11.00'de Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda buluşup, lokanta ve büfeleri denetleyecek.
- Devrimci 1 Mayıs Platformu, saat 12.30'da Taksim Meydanı'nda, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılması talebiyle bir basın açıklaması yapacak.
- Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı, saat 14.00'te Atlas Düğün Salonu'nda yapılacak.
- Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, konseye yönelik eleştirileri cevaplamak için saat 10.30'da Bakırköy Crowne Plaza'da bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Irak Dünya Mahkemesi'nin 24-26 Haziran'daki, Bush ve Blair'in yargılanacağı nihai oturum öncesi, saat 10.30'da Sabancı Üniversitesi İletişim Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenlenecek.
- Türk Eğitim Sen'in düzenlediği, "Globalleşen Dünyada Türkiye'yi İlgilendiren İç ve Dış Gelişmeler" konulu konferans, saat 19.00'da Ümraniye Atakent Mahallesi'ndeki Prıncess Düğün Salonu'nda yapılacak.
- Asuman Krause, Nefise Karatay, Tülin Şahin ve Hakan Peker, saat 17.30'da Türk Böbrek Vakfı'nda hastaları ziyaret edecek.
- İzzet Yıldızhan, 17.00-18.00 saatleri arasında Olivium Minder Sohbetleri'nde hayranlarıyla buluşacak.
- Türk Büro Sen, Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için saat 12.30'da Vatan Caddesi'ndeki Maliye Sarayı'nda bir basın açıklaması yapacak.
- Büro Emekçileri Sendikası, Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için, saat 12.45'te Vatan Caddesi'ndeki Maliye Sarayı'nda bir basın açıklaması yapacak.
- SES'liler, saat 13.00'te Genel Sağlık Sigortası ve Emeklilik Sigortası yasa tasarılarını protesto etmek için Şişli Etfal Hastanesi Kongre Salonu önünde bir basın açıklaması yapacak.
- İHD'liler, Edirne F tipi cezaevinde yaşandığı iddia edilen kısıtlamalar ve baskılarla ilgili, saat 13.00'te Galatasaray Postanesi önünde bir basın açıklaması yapıp, tutuklulara moral amacıyla kart gönderecek.
- Sosyalist Dayanışma Platformu, saat 13.30'da 1 Mayıs Mitingi'ne çağrı amacıyla bir basın açıklaması yapacak.
- Haliç Üniversitesi tarafından düzenlenen "Sosyopolitik Gücün Söylemi" konulu kongre, 10.00-16.00 saatleri arasında Eresin Topkapı Otel'de yapılacak.
- EBSO'nun yeni yönetimi genç sanayicilerle buluşacak.
- Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müsteşarı, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.
- İzmirli sanatçı, aydın, şair, yazar ve öğretim üyeleri, Türkiye'de gelişen son olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yapacak.
- İzmir Tabip Odası üyesi doktorlar, eğitim hastanelerinin satıldığı yolundaki iddialar üzerine Hilton Oteli önünde beyaz önlüklerle toplanıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek basın açıklaması yapacak.
- Netsiz ve Microsoft yetkilileri, uygulamalarının entegrasyonu ile ilgili olarak Hilton Oteli'nde toplanacak.
- İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nı 12 yıldır başarıyla yöneten Japon şef Yoshinao Osawa'nın, 2005-2006 yılı konser sezonu projeleriyle ilgili, basın toplantısı İsmet İnönü Sanat Merkezi Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.
- İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi binasında polis memurlarının taekvando gösterisi yapılacak.
- Be Cool filminin İzmir galası Cinecity Kipa'da gerçekleştirilecek.
- Kars'ta Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi (ASAM ) ve Kafkas Üniversitesi'nce düzenlenen Kars Valiliği'nin destekleriyle gerçekleştirilen 2. Türk Dış Politikası Sempozyumu bugün başlıyor.
- Malatya İnönü Üniversitesi'nin organizesiyle Kültür ve Sanat Festivali başlayacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

Erdemir-BNP Paribas Tokyo kredi anlaşması
- Erdemir ve isdemir yatırımlarına yönelik BNP Paribas Tokyo tarafından düzenlenen 200 milyon dolarlık kredi anlaşmasının imza töreni saat 10.30'da Swissotel'de yapılıyor.

Total'dan yeni ürün tanıtımı
- Total, şimdi de ileri teknoloji ürünü Excellium Eurodiesel lansmanı Fransa'da eş zamanlı olarak saat 09.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılıyor. Toplantıya Total Oil Türkiye Genel Müdürü Muammer Ekim, Yeni Ürünler Geliştirme Direktörü Andr) Duval, Total Oil Türkiye Pazarlama Direktörü Claude le Damany katılıyor.

Lipton'un basın toplantısı
- Lipton'un basın toplantısı saat 10.30'da Levent Hay Sağlık Merkezi'nde yapılıyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi kuruluş yıl dönümü etkinlikleri
- İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 4. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde üniversitenin Üsküdar yerleşkesinde saat 14.00'te başlayacak toplantıda "İş Hayatının Beklediği Mezun Profili" ile "AB sürecinde Türk Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü" konuları ele alınıyor.

Yatırım Finansman Menkul Değerler'in toplantısı
- Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.'nin, Bakırköy Carousel karşısındaki yeni hizmet binası, saat 18.30'da düzenlenecek kokteylle tüm yatırımcılara ve basın mensuplarına tanıtılıyor.

SpotMarket'in lansmanı
- "Demir-Çelik sektörü e-pazaryeri" SteelOrbis'in yeni ihale modeli SpotMarket'in lansmanı saat 18.30'da Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleşiyor.


DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

Suudi Prens Fransa'da
- Suudi Arabistan Veliaht Prensi Abdullah bin Abdul Aziz, 2 günlük resmi ziyaret için Fransa'ya gidiyor. Prens Aziz, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile görüşecek.

Sırbistan Devlet Başkanı Almanya'da
- Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadic, bugün Almanya'da Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ile görüşecek.

Roh Moo-Hyun'un Almanya ziyareti
- Güney Kore Devlet Başkanı Roh Moo-Hyun'un Almanya ziyareti devam ediyor.

Theo Van Gogh cinayeti
- Hollandalı film yönetmeni Theo Van Gogh'un cinayet zanlısının 2. duruşması bugün yapılacak.

Finlandiya'da barış görüşmeleri
- Endonezya ile Aceh bağımsızlık yanlıları arasındaki barış görüşmelerinin 2. turu Finlandiya'nın Helsinki kentinde yapılıyor.

Ciampi, Bulgaristan'da
- İtalya Devlet Başkanı Carlo Azeglio Ciampi, Bulgaristan'da temaslarda bulunacak.

Bulgaristan ve Romanya'nın AB üyeliği
- Avrupa Parlamentosu, Bulgaristan ve Romanya'nın AB üyeliğini oylayacak.

TBMM AB Uyum Komisyonu heyetinin Berlin temasları
- Heyet, Berlin'deki temasları çerçevesinde Federal Meclis'te CDU ve FDP'nin bazı yetkilileriyle görüşecek.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber