Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2011 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur, Adana ve Mersin'in iç kesimleri), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Bitlis ve Van çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ile öğle saatlerinden sonra Edirne, Bilecik ve Sakarya çevreleleri, gece saatlerinde doğusu (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

EGEP: arçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Mersin ve Adana'nın iç kesimleri, akşam saatlerinde Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Konya çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, Karaman ve Niğde çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Van, Bitlis ve Ağrı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Salı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber