ÖSYM'nin Denetimi İçin Neler Yapılabilir?

Yaptığı sınavlar ile yüzbinlerce kişinin hayatını etkileyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, sanırız bugüne kadar hiç denetlenmemiştir. Ancak sitemizde daha önce de yer aldığı üzere, ÖSS dışındaki sınavlarda ÖSYM, "gizli kapaklı çalışan bir kurum" hüvviyetindedir. ÖSS dışında hiçbir sınavın hesabı verilmemektedir. Bu nedenle ÜDS ile akademik personel, diğer sınavlar ile kamu kurumlarına girmeye çalışan memur adayları büyük ölçüde mağdur edilmektedir. Devamı için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 13 Nisan 2005 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zira soru ve cevaplar yayımlanmamakta, ne yapıldığı kimse tarafından bilinmemekte, ÜDS gibi bir sınavın neden bu kadar zor hazırlandığı sorusu cevapsız bırakılmaktadır.

İki gün önce gündeme getirdiğimiz ve tartışmaları devam eden idari hakim adaylığı sınavına ilişkin olarak hala hiçbir açıklama yapılmamaktadır.

Biz memurlar.net olarak, bu kurumun, YÖK içerisindeki bir denetim mekanizması ile teftiş edilebileceğini ancak ortaya tatminkar bir sonucun çıkmayacağını düşünüyoruz...

Burada iki yol kalmaktadır. Birinci Başbakanlık Teftiş Kurulu, ikincisi ise Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kuruluna yazılı olarak şikayet bulunmak ve teftiş istemektedir.

Bu iki kurumun, karar vermesi halinde, sanırız ÖSYM ilk kez teftiş edilecektir...

Bu nedenle, konuyla direkt ilgili ziyaretçilerimizin yazılı bir dillekçe ile konuyu yukarıdaki iki kurula gönderererek sürecin başlamasına katkıda bulunmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber