Bakan Akdağ öğrenci yurduna saldırıyı yorumladı: Bu tam bir canavarlık/ Video

Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cizre'de İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda yönelik yapılan saldırıya bu sözlerle tepki gösterdi.

Saldırıda yaralanan ve uçak ambulansla Ankara'ya sevk edilen Fehmi Fidan'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Akdağ, Fidan'ın durumunun iyi olduğunu söyledi.

BDP'ye çağrıda bulunan Akdağ, "BDP Güneydoğu'daki terörü, Türkiye'deki terörü açıkça lanetlemediği sürece bunlara çanak tutuyor demektir" dedi.

"Bunu Yapmak İnsanlık Suçudur"

Akdağ, yurt saldırısıyla ilgili olarak, şunları söyledi:

"Tam bir canavarlık. Güya 'Kürt halkını temsil ediyoruz, Kürt halkına özgürlük getireceğiz, demokrasi, barış istiyoruz' gibi ifadelerde bulunup da insanlara saldırmak, patlayıcı atmak, molotof atmak hele hele genç yaştaki öğrencilere bunu yapmak insanlık suçudur."

PKK'nın bu suçu hep işlediğini ifade eden Akdağ, "Onların nazarında kendi kötü emellerini gerçekleştirmek için her şey mubah" şeklinde konuştu.

BDP'ye Çağrı

Bakan Akdağ, BDP'ye de şu çağrıyı yaptı:

"BDP Güneydoğu'daki terörü, Türkiye'deki PKK terörünü açıkça lanetlemediği sürece bunlara çanak tutuyor demektir. Açıkça ilan etsinler. Çekiniyorlar mı, korkuyorlar mı?"

TRT Haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber