Köy Kanunu yenilenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 1924 yılında çıkarılan ve halen yürürlükte olan Köy Kanunu'nun sorunları çözmede yetersiz kaldığını belirterek, 12 Haziran seçimlerinden sonra Köy Kanununu yenileyeceklerini söyledi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Kır restoranda düzenlenen yemekte 65 köy muhtarıyla bir araya gelen Tanrıverdi, muhtarlardan 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde tam destek istedi. AK Parti iktidarında hayata geçirilen KÖYDES projesinin cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, ''Köylerimizin yönetimiyle ilgili 1924 yılında çıkarılan köy kanununun sorunları çözmede yetersiz olduğunu gördük ve KÖYDES projesini hayata geçirdik. Bu projeyle köylerimizin yol, içme suyu, kanalizasyon gibi ihtiyaçlarını karşıladık, köylerimizi yaşanabilir hale getirdik. Bundan sonraki hedefimiz 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından yeni köy kanununu çıkartarak köy muhtarlarımızın özlük haklarını ve yetkilerini artırmak, köylerimizi yaşanabilir hale getirmektir'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Alaşehir ve Sarıgöl'ün bazı bölgelerinde görülen dolu yağışından bağların zarar gördüğüne dikkat çeken Tanrıverdi, bağlarda incelemelerin tamamlandığını zararın boyutuna göre çareler arayacaklarını ve gerekirse sorunu Ankara'ya taşıyacaklarını vurguladı.

Köylerin içme suyundan, kullandıkları elektrikten kaynaklanan tüm borçlarının silindiğini dile getiren Tanrıverdi, ''Köylümüze sahip çıktık. Bu borçlar hazine tarafından karşılanacak. Biz muhtarlarımızın başlarını eğdirmedik. Şimdi sizler de başbakanımızın başını eğdirmeyin. Siz yola devam derseniz biz de hizmete devam diyeceğiz. Ülkemizi lider ülke yapacağız'' diyerek muhtarlardan destek istedi.

Dünyada 2008-2009 yıllarında küresel bir mali kriz yaşanmasına rağmen Türkiye'nin bu krizden çok az etkilendiğini ifade eden Tanrıverdi, krizin Türkiye'yi başbakanın öngördüğü gibi teğet geçtiğini söyledi. Tanrıverdi, ''Bu kriz AB ülkelerinde ciddi mali sıkıntılara yola açtı. Komşumuz Yunanistan iflas noktasına geldi. Ama Türkiyemiz bu krizden çok az etkilendi. Neden? Çünkü biz ekonomimizi kendi insanımızla yönettik. Başkaları gibi dışarıdan ithal bakanlar getirmedik. O zaman maliye bakanı kimdi biliyorsunuz değil mi? Şimdi sizden tekrar oy isteyebilirler. Ama siz geleceğinize sahip çıkın ve en doğru tercih yapın'' dedi.

Toplantının ardından Alaşehir'de faaliyet gösteren bir sebze ve meyve işletmesini ziyarete eden Tanrıverdi, firma sahibi İsmet Kerem'den işletme hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kaymakamlığa geçen Tanrıverdi, burada İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 3 adet akülü engelli aracını sahiplerine teslim etti. Tanrıverdi, Salı pazarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber